Ingezonden persbericht

Lekker naar de boer in Utrecht!

PERSBERICHT
Ga erop uit en kom kijken bij biologische boerenbedrijven
Lekker naar de boer! op 12 en 13 juni

Wilt u een leuk dagje uit en de sfeer proeven op een biologisch boerderij? In het weekend van 12 en 13 juni bent u welkom bij zo'n 200 biologische boeren en tuinders. In elke provincie zijn bovendien extra veel activiteiten bij speciaal geselecteerde boerderijen. Om te kijken, te proeven en onvergetelijke indrukken op te doen. Lekker naar de boer!

Biologisch is steeds meer te vinden in de winkels en chefkoks kiezen vaak voor biologische ingrediënten. Waar komt al dat moois vandaan? De boeren nodigen op 12/13 juni iedereen uit om kennis te maken met hun bedrijven en de lekkere producten. De meeste consumenten weten wel wat biologisch betekent: lekker natuurlijk. Vee wordt diervriendelijk gehouden en groenten en fruit groeien op zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Dit alles met de goede zorgen van de boer of tuinder. Maar hoe het nu echt zit, dat kun je met eigen ogen zien en zelf proeven.

Utrecht
Melkveehouderij De Beekhoeve is op zaterdag 12 en zondag 13 juni van 10-16 uur geopend voor publiek. Adres: Van Teylingenweg 172, 3471 GK Kamerik. Heeft u altijd al een uurtje boer willen zijn? Bij De Beekhoeve kunt u in de huid van een boer kruipen en leert u alles over het boerenleven.
Maak een rondrit met de trekker, een belevingswandelroute door het weiland of loop over de boerenmarkt met producten van eigen boerderij. Voor kinderen zijn er ook veel activiteiten, zoals broodjes bakken, ravotten in het stro of een boerderij bouwen in het zand. U bent van harte welkom!

Op de fiets
Wilt u met de fiets naar de boer? Dat kan! De deelnemende biologische boerderijen komen in de fietsrouteplanner van de Fietsersbond te staan. Op www.fietsrouteplanner.nl kunt u zelf een tocht uitstippelen bij u in de buurt.

Kijk voor meer informatie én de adressen van deelnemende biologische bedrijven en restaurants op: www.lekkernaardeboer.nl

Lekker naar de boer! wordt georganiseerd door Biologica en de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw.