Persbericht

Paul van Splunteren met Porsche in 24 uur van Le Mans

Oirschot, 15 februari 2010. Voor Paul van Splunteren komt de ultieme jongensdroom uit. Op 12 en 13 juni neemt hij deel aan de legendarische 24 uur van Le Mans. De eigenaar van Porsche Centrum Eindhoven bestuurt uiteraard een Porsche. "De finish halen en een plek in de top vijf van onze klasse is ons doel, met een knipoog naar het podium."

Paul van Splunteren kreeg een telefoontje van ProSpeed Competition, het team waarmee hij vorig jaar met succes deelnam aan de 24 uur van Francorchamps. "Teameigenaar Rudi Penders vroeg of ik voor zijn team aan de 24 uur van Le Mans wilde deelnemen. En of mijn teamgenoten van Spa, Niek Hommerson en Louis Machiels, mijn teamgenoten op Spa-Francorchamps, dat ook wilden. De uitnodiging was een rechtstreeks gevolg van ons succesvolle optreden tijdens de Belgische klassieker. Toen wisten we voor de fabrieksauto van het team te finishen en eindigden we als vierde in onze klasse." Van Splunteren, Hommerson en Machiels reageerden unaniem op de invitatie. "Een unieke buitenkans, mits we met z'n drieën een team vormen", antwoordden ze gedrieën.

Van Splunteren en zijn teamgenoten besturen op Le Mans een Porsche 997 GT3 RSR, eenzelfde auto als waarmee ze vorig jaar op het circuit van Spa-Francorchamps succesvol waren. De racende Porsche-dealer dicht het team goede kansen toe in de competitieve klasse LM GT2. "Niek, Louis en ik hebben vorig jaar ons visitekaartje afgegeven. ProSpeed Competition is een echt topteam, dat vorig jaar met Richard Westbrook de titel won in het FIA GT2 kampioenschap. Het team fungeert als semi-fabrieksteam van Porsche in FIA GT2."

De titel van ProSpeed Competition in FIA GT2 is de reden waarom het team een van de felbegeerde startplaatsen voor de 24 uur van Le Mans heeft gekregen. Paul: "Alleen teams die door de organisatie worden toegelaten, krijgen een startbewijs."

Van Splunteren en zijn teamgenoten hebben nog nooit op het circuit van Le Mans gereden. "Ook daarom wordt het een spannend avontuur", vindt Paul. "Het is de bedoeling dat we als voorbereiding aan de 1000 kilometer van Spa deelnemen, op 8 en 9 mei. Vervolgens staat er voor ons als Le Mans-debutanten een rookietest op het circuit op het programma. Verder zijn we wat circuitkennis betreft aangewezen op de racesimulator. Uiteraard ontwikkelen we tevens een trainingsprogramma om ons fysiek op de loodzware race voor te bereiden."


---