PERSBERICHT, 22 april 2010

Verborgen Tuinen voor de tiende maal in Rotterdam

Op zaterdag 12 en zondag 13 juni 2010 viert Verborgen Tuinen Rotterdam haar tienjarig bestaan met het motto Flower Power.
Tuinliefhebbers kunnen weer een weekend lang genieten van al het moois dat anders verborgen ligt achter heggen en schuttingen. Dit jaar zijn er weer 14 nieuwe tuinen. Met een tocht langs ruim 90 tuinen in verschillende wijken ontdekken de bezoekers een onbekende en verrassende kant van Rotterdam.
De tuinen zijn open van 10.30 tot 16.30 uur.

In heel Rotterdam staan de tuinen in juni vol Flower Power! Bloemen in allerlei tinten tonen in juni een kleurig en stralend palet. Vanwege haar tienjarig jubileum schenkt Verborgen Tuinen dit jaar extra aandacht aan de favoriete bloemen en planten van de tuineigenaren. De ingezonden verhaaltjes met foto zijn gebundeld in een waaier. Ter gelegenheid van dit jubileumjaar ontvangt de bezoeker bij aanschaf van de tuinengids deze Flower Power waaier cadeau!

De tuinengids met adressen en korte beschrijvingen van alle deelnemende tuinen en routekaarten is vanaf half mei 2010 op diverse plaatsen in de regio Rotterdam verkrijgbaar voor 9,00. Een entreebewijs kost 6,00 en geeft tijdens het hele weekend toegang tot alle tuinen. Rotterdampashouders krijgen korting. Kijk voor meer informatie en de verkooppunten op www.verborgentuinen.nl

14 Nieuwe Tuinen
Van de te bezoeken tuinen zijn er 14 nieuw in het programma. Door de openstelling van de tuin van Museum Boijmans Van Beuningen zijn in het Museumpark nu drie tuinen te bezoeken. Verder is er een groen dak te bekijken, dat is aangelegd in het kader van Rotterdam Climate Initiative. Een Educatieve tuin die in een hoekje van Hillegersberg verstopt ligt is ook het vermelden waard, naast een tiental bijzondere particuliere tuinen zoals de tuin in Vreewijk aan de Lede bij een voormalige museumwoning.

Speciale activiteiten
fotowedstrijd `Klik en win'
· In dit jubileumjaar wordt er ook een fotowedstrijd georganiseerd. Het gaat om foto's die tijdens het weekend gemaakt zijn met als thema `Flower Power' en/of `de Verborgen Tuin'. De mooiste foto's worden gebruikt bij de publiciteit van Verborgen Tuinen in 2011. Bovendien zullen de winnende foto's geëxposeerd worden. Natuurlijk zijn er leuke prijzen te winnen. Kijk ook op www.verborgentuinen.nl Groene gevels in het Centrum
· ID Eddy en Hunk-design, de twee bureaus van Groene Gevel Design, maken de Verborgen Tuinen op een heel bijzondere manier zichtbaar in het straatbeeld. Zo worden er groene gevels van mos ontworpen en komt er vanaf 10 juni een route van mospilaren in het centrum van de stad. De mospilaren onthullen de verschillende locaties van de verborgen tuinen. (www.groenegeveldesign.nl)




Rondleidingen
· Tuin Schoonoord. (Kievitslaan 8)
zondag 13 juni om 13.00 uur

Muziek
· Blaaskwintet Ensemble Lacq (Terbregseweg 66/67) zondag 13 juni om 14.00 uur en 16.00 uur · Rotterdamse band "The Yes Please" (de Enk 82) zondag 13 juni om 13.00 uur

Poetry International
· Het 41ste Poetry International Festival vindt plaats van 11 t/m 18 juni in de Rotterdamse Schouwburg. Op zondag 13 juni lezen dichters van het Festival hun poëzie voor in de volgende tuinen:

1. Jacobustuin (Jacobusstraat 103/109) 11.00 ­ 11.15 uur

2. Museum Boijmans van Beuningen (Museumpark 18-20) 12.00 ­ 12.15 uur

3. Zweedse Kerk (Parklaan 5)
13.00 ­ 13.15 uur

Meer informatie is te vinden op de website: www.verborgentuinen.nl