Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT

Gehoornde Man tijdens Oerol!
`Gehoornde Man' is een verzonnen leugen
waar gevaarlijk veel waarheid in zit

Zaterdag 12 juni t/m zondag 20 juni is Gehoornde Man te zien en te beleven tijdens Terschellings Oerol.
`Gehoornde Man' neemt je mee in een wereld van
poëtische rituelen waarbij de grens tussen fantasie en werkelijkheid zeer dun wordt. De belangrijkste
attributen zijn de gedachten van de toeschouwers
die telkens op onverklaarbare wijze ontrafeld
worden.
`De voorstelling bestaat uit poëtische teksten en
hersenacrobatiek onder de vorm van psychologische en ingenieuze systemen die terug te vinden zijn onder de noemer `Mentalisme'. De tekst en de vormgeving
nemen de toeschouwers mee in de eigen visuele
wereld van Kurt Demey die zich als een droom of een ongekend sprookje opdringt. © Satya Roosens Kurt Demey: "Ik gebruik mentalisme als een artistieke tool waarbij ik het publiek in een leegte duw. Opeenvolgingen van gedachten en valse stellingen brengt het publiek in een aanvaardbare leugen, die bevraagt wat we (willen) geloven. Gehoonde Man verkondigt dat een leugen meer vertelt dan de waarheid."

Gehoornde Man
`Gehoornde Man' leest intieme gedachten van toeschouwers. Toevalligheden worden evidenties en leugens vormen een net om een glimp van de waarheid te vangen. `Gehoornde Man' is een locatievoorstelling die het idee `openbare ruimte' en `privé ruimte' langs een andere kant bekijkt. Als onze gedachten gelezen kunnen worden, als we beïnvloed en gemanipuleerd kunnen worden,..., waar stopt dan de `publieke ruimte' en waar begint dan de `privé ruimte'?
`Gehoorde Man' is een duo dat gecreëerd en gespeeld wordt door Kurt Demey onder muzikale begeleiding van Joris Vanvinckenroye (bassist).
Kurt Demey is een veelzijdig kunstenaar, die zich naast de beeldende kunst en bewegingtheater heeft bekwaamd in het mentalisme. Hij is de eerste en tot nu toe enige Belg die de Europese geavanceerde opleiding voor kunsten in de openbare ruimte FAI AR volgde. Met zijn vorige voorstelling `Hamish & Flamish' wist hij verschillende internationale prijzen in de wacht te slepen waaronder PAF Theater aan zee, eerste prijs Gentse Feesten, e.a. Gehoornde Man is zijn nieuwste creatie.
Joris Vanvinckenroye is een veelzijdig contrabassist én componist. Hij speelde samen met verschillende grootheden (oa. Björk en Robby Lakatos), mocht verschillende prijzen in ontvangst nemen (Jeugd en Muziek Prijs Kamermuziek , Klara Trofee voor het meest beklijvende concert, Mano Mundo Publieksprijs,...).en bracht zijn werk uit op vinyl en CD.

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht