Gemeente Middelburg

Zeeuwse Veteranendag 12 juni

Op zaterdag 12 juni vindt de Zeeuwse Veteranendag plaats in Middelburg. Veteranen uit Zeeland, maar ook veteranen van buiten de provincie die een relatie hebben met Zeeland, bezoeken deze jaarlijkse bijeenkomst.

Voorlopig programma
10.30 uur: Ontvangst veteranen door de Commissaris van de Koningin in Zeeland mevrouw Karla Peijs in het Statencomplex. 14.00 uur: Herdenking met kranslegging op het Abdijplein. 15.00 uur: Vertrek parade vanaf de Balans via de Sint Pieterstraat, het Damplein, Korte Delft
en Lange Delft naar de Markt.
15.30 uur: Diverse activiteiten op de Markt met een defilé en fly-over van oude oorlogsvliegtuigen.

Na het defilé verzorgt de Deltaband en Inter Scaldis Pipes en Drums een taptoe. Daarna is er een ontvangst op het stadhuis waar de afsluiting plaats vindt.

Aan deze dag werken mee: Inter Scaldis Pipes and Drums, de muziekvereniging Arnemuiden, de Deltaband uit Vlissingen, Bevrijdingsmuseum Zeeland uit Nieuwdorp met een groot aantal oude legervoertuigen en Wings to Victory met een aantal oude vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog.

Vlaggen

Overheidsinstellingen en inwoners van de Middelburgse binnenstad worden ter gelegenheid van deze veteranendag verzocht om op 12 juni te vlaggen met de Nederlandse driekleur.

Fototentoonstelling

Vanwege het eerste lustrum van de Zeeuwse Veteranendag exposeerd de Middelburgse Ada Vos portretten van oud strijders. De serie foto's is te zien in de loggia op het Abdijplein van vrijdag 11 tot en met maandag 14 Juni.

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl