Ingezonden persbericht


(persbericht)

Maquettes corso Zundert 2010 tentoongesteld
Zundert - Komend weekend vindt de aftrap van het corsobouwseizoen plaats met een tentoonstelling van de maquettes van de twintig corso-ontwerpen. Bijzonderheid is dat er dit jaar een ontwerper is die afkomstig is van het corso van Lichtenvoorde.

Het weekend van de Aardbeienfeesten in Zundert staat altijd bol van de corso-activiteiten. Het gehele weekend is er een tentoonstelling in het CultuurCentrum Zundert van de twintig maquettes van het komende corso. Op zaterdagavond wordt de stoetvolgorde bekendgemaakt en de aftrap van het bouwseizoen gegeven. Dat betekent tevens dat vanaf komend weekend de corso-heraldiekvlaggen weer uit mogen.

De twintig maquettes tonen dat de ontwerpers het experiment niet schuwen. Veel meer dan een aantal jaren geleden experimenteren ontwerpers met nieuwe vondsten, waarbij vooral opvalt dat bewegende onderdelen van de wagen steeds belangrijker worden. Zo heeft buurtschap Veldstraat, de titelverdediger, een ontwerp met een treurwilg met een vrouwenlichaam in de takken. Het vrouwenlichaam lost op in een verzameling sterren die richting de hemel bewegen. Op zijn maximum wordt de wagen twaalf meter hoog, maar hij kan ook weer ingeklapt worden tot de 'vaste' maat van negen meter.

Een bijzonderheid is dat Klein-Zundert dit jaar een ontwerp maakt van de hand van een corso-ontwerper uit Lichtenvoorde. Paul Wieggers is beeldend kunstenaar en corso-ontwerper in Lichtenvoorde, waar hij steeds garant staat voor verrassende en controversiële ontwerpen. Voor Klein-Zundert ontwerpt hij dit jaar met hulp van Ad de Bruijn en Pieter Meeuwissen 'Huisje, boompje, ...', een wagen die volledig van vorm gaat veranderen. Hoewel de ontwerpers doelbewust niet het achterste van hun tong laten zien, gooit het idee dusdanig hoge ogen dat het in de prognose van het corsotijdschrift Corsief de eerste plek verovert.

De maquettes staan zaterdag 12 en zondag 13 juni de gehele dag tentoongesteld in CultuurCentrum Zundert. De bekendmaking van de stoetvolgorde geschiedt door corsovoorzitter Rinie van Tilburg op zaterdagavond, aanvang 20.00 uur.

----------
Bloemencorso Zundert is een pracht van een evenement en wordt gedragen door louter vrijwilligers. Het vindt steeds plaats op de eerste zondag van september.

Bezoek de websites
www.bloemencorsozundert.nl/ www.corsokoorts.nl/

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht