Ingezonden persbericht


Nr. 115
Hilversum, woensdag 9 juni 2010

DE MEEST SPRAAKMAKENDE KONINKLIJKE LIEFDES
Blauw Bloed Extra, zaterdag 12 juni om 19.30 uur op Nederland 2

In de komende uitzending van het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed Extra uitgebreid aandacht voor de mooiste en meest spraakmakende liefdes in koninklijk Europa. Over precies één week geeft de Zweedse kroonprinses Victoria haar jawoord aan Daniel Westling. Hun relatie ging echter niet altijd over rozen. Blauw Bloed Extra zet daarom, als opmaat naar dit sprookjeshuwelijk, ook andere bijzondere en spraakmakende koninklijke romances op een rijtje. Kijk voor meer informatie op www.blauwbloed.tv

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden kenden eenzelfde soort romance als hun dochter Victoria. Net als Daniel Westling kwam Silvia als burger aan het Zweedse hof. De Spaanse kroonprins Félipe viel als een blok voor een journaliste. Ondanks de bedenkingen van het Spaanse volk en zijn ouders volgde Félipe zijn hart en trouwde met Letizia. Daarnaast zien we de Belgische koning Albert. Zijn relatie met de van origine Italiaanse vrouw Paola moest vele stormen doorstaan. In de jaren zestig waren zij het gedroomde sprookjespaar van België, maar hun huwelijk kende ook zeer moeilijke tijden.

De Britse kroonprins Charles spant misschien nog wel de kroon qua spraakmakende romance. Na zijn mislukte huwelijk met de alom geliefde prinses Diana keerde Charles terug in de armen van zijn grote liefde, Camilla Parker Bowles. Tot slot de Noorse koning Harald. Hij wachtte maar liefst negen jaar voor hij mocht trouwen met zijn Sonja. Hoewel het koninklijk paar nu zeer geliefd is bij het Noorse volk, werd hun relatie in de jaren zestig niet direct geaccepteerd.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland in Blauw Bloed Extra om 19.30 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel

NB: Volgende week doet Blauw Bloed live verslag van het huwelijk van kroonprinses Victoria en Daniel Westling. Deze bijzondere uitzending is te zien op zaterdag 19 juni 2010 van 19.00 tot 19.53 uur op Nederland 2.


---

Noot voor redactie,