Persbericht

Coureur doet met ProSpeed Porsche mee aan 24 Uur van Le Mans Voor Paul van Splunteren komt jongensdroom uit

Le Mans, 9 juni 2010 - Komend weekend gaat voor Paul van Splunteren een jongens-droom in vervulling. Zaterdag 12 juni stapt de geroutineerde coureur in een Porsche om deel te nemen aan de befaamde 24 Uur van Le Mans. Het doel is een top tien klassering in de zeer sterk bezette LM GT2 klasse, al droomt de eigenaar van Porsche Centrum Eindhoven heel stiekem van een top vijf klassering.

Voordat komend weekeinde zo'n 250.000 toeschouwers het fameuze en ruim 13 kilometer lange parcours in Frankwijk omzomen, is de 24 Uur van Le Mans voor Van Splunteren al begonnen. Samen met zijn teamgenoten Niek Hommerson en Louis Machiels stond Van Splunteren op het Place des Jacobins. Hier worden traditiegetrouw alle deelnemende auto's gekeurd en alle deelnemende renstallen voorgesteld. ,,Je begint aan een week die nog meer is dan een jongensdroom, het is het hoogtepunt van een racecarrière'', heeft Van Splunteren de smaak al te pakken.

Porsche

De Nederlandse coureur komt in actie met de Belgische formatie ProSpeed Competition. Dit team wordt geleid door Rudi Penders, die tien jaar geleden zelf op Le Mans uitkwam en zijn Porsche destijds naar een vijfde plek in de LM GT2 stuurde. Het is een klassering die Van Splunteren probeert te evenaren.

Uitdaging

Van Splunteren en zijn ploegmaten zullen het niet eenvoudig krijgen. Maar dat maakt de uitdaging voor de enige LM GT2 équipe met drie gentlemen drivers alleen maar groter. Het geheim van een goed resultaat op Le Mans ligt in het feit toch vooral uit de problemen te blijven. ,,We zullen moeten proberen constant te racen en vooral ook te blijven rijden. Dan kunnen we zondagmiddag om 15.00 uur in een goede positie over de meet komen'', weet Van Splunteren.

Genieten
Het Nederlands/Belgische trio moet het onder meer opnemen tegen zeer sterke Porsche-fabrieksrijders als Lietz, Lieb en Westbrook. ,,Maar de Porsche 911 GT3 RSR is een zeer goede wagen en ProSpeed Competition een ervaren enduranceteam. Nu is het aan ons om er het beste van te maken'', geeft Van Splunteren aan.

,,Ik heb me de laatste maanden intens voorbereid, heb nog nooit zoveel gesport en was misschien nog nooit in zo'n goede fysieke conditie. Dat is iets wat toch bijzonder belangrijk is. Al moeten we natuurlijk ook intens van deze schitterende week gaan genieten.''

Programma
De 78ste editie van de 24 Uur van Le Mans gaat op woensdag en donderdag verder met de vrije trainingen en de kwalificaties. Op vrijdag volgt de traditionele parade door het centrum van de stad en zaterdagmiddag 15.00 uur is de start van de grootste endurance race ter wereld.

Woensdag 9 juni:

16:00 - 20:00 uur: Vrije training

22:00 - 24:00 uur: Kwalificatie

Donderdag 10 juni:

19:00 - 21:00 uur: Kwalificatie

22:00 - 24:00 uur: Kwalificatie

Vrijdag 11 juni:

10:00 - 20:00 uur: Pit Walk

18:00 - 19:00 uur: Rijdersparade (centrum Le Mans)

Zaterdag 12 juni:

09.00 - 09:45 uur: Warm-up

14:22 uur: Begin startprocedure

15:00 uur: Start 78ste editie van de 24 Uur van Le Mans

Zondag 13 juni:

15:00 uur: Finish 78ste editie van de 24 Uur van Le Mans

De race-activiteiten van Porsche Centrum Eindhoven en Paul van Splunteren zijn dit seizoen onder andere te volgen via www.twitter.com/GT3puntNL



Ingezonden persbericht