Ingezonden persbericht



---





15 minute universe
David Middendorp / Korzo producties

De zeer succesvolle voorstelling 15 minute universe van choreograaf David Middendorp is geselecteerd voor verschillende evenementen komende zomer en in het nieuwe seizoen. De 15 minuten durende voorstelling is vanaf deze zaterdag 12 juni te zien op Oerol en op 16 en 17 juli op de World Expo in Shanghai. Ook is de voorstelling geselecteerd voor het nieuwe seizoen in de tournee van DansClick 10 (maart/april 2011).

De dans versmelt in 15 minute universe samen met door David Middendorp zelf vervaardigde videoanimaties en live muziek van Simeon ten Holt. David werkt samen met harpiste Astrid Haring en dansers Miguel Fiol Duran en Uri Eugenio (bekend van So you think you can dance). David laat zich voor 15 minute universe inspireren door het fenomeen `tijd'. Alles wat we doen, denken en maken is gerelateerd aan tijd en toch is tijd ook iets ongrijpbaars. Voor het kijken naar de persoon naast je heeft het licht maar een paar miljoenste van een seconde nodig om het oog te bereiken. Kijken we naar de sterren, dan gaan we duizenden of miljoenen jaren terug in de tijd. Eigenlijk is het moment dat we als `nu' ervaren al een stukje verleden...

'Een zinsbegoochelend kwartier dat je blik de ruimte in slingert, terwijl niet meer dan een paar vierkante meter wordt gebruikt' (de Volkskrant )

`Eentje om in te lijsten' (AD/ Haagsche Courant)

David Middendorp maakte deze choreografie in het kader van Here we live and now (2009), een evenement van Korzo dat Haagse dansmakers uitnodigt een nieuw werk te creëren en te presenteren. Sindsdien wordt hij regelmatig uitgenodigd om deze productie te presenteren (Lowlands, DansClick, Oerol, World Expo e.a.).

OEROL
zaterdag 12 t/m zaterdag 19 juni
22.30 en 23.30 uur
Bostheater Terschelling

WORLD EXPO SHANGHAI
16en 17 juli
Dutch Culture Centre

DansClick 10
maart en april 2011

Choreografie David Middendorp / dans Miguel Fiol Duran en Uri Eugenio / harp Astrid Haring / compositie Simeon ten Holt (deel uit `Canto Ostinato') / animatie David Middendorp / kostuums Dorine van IJsseldijk / lichtontwerp Egbert Mellema