Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hooghalen, 10 juni 2010

Laatste kaarten beschikbaar voor de afsluiting tournee 'Anne en Goebbels, een confrontatie'. Hierin speelt Victor Löw de rol van Joseph Goebbels op unieke locatie, het terrein van kamp Westerbork. Naast hem vertolkt Meral Polat de rol van Anne Frank Op zaterdag 12 juni, de verjaardag van Anne Frank, zullen twee voorstellingen in de open lucht worden gespeeld

Het stuk is gebaseerd op de dagboeken van zowel Anne Frank als de Nazi Minister van Propaganda Joseph Goebbels. Scenario en regie zijn in handen van Eddy Habbema. Anne Frank en Joseph Goebbels hielden in dezelfde periode een dagboek bij. Meral Polat als Anne Frank en Victor Löw als Joseph Goebbels confronteren het publiek met dagboekfragmenten van deze twee totaal verschillende iconen uit die tijd. Scherp en indringend theater dat u meeneemt in de persoonlijke gedachtewereld van twee mensen die lijnrecht tegenover elkaar staan.

Van de 107.000 mensen die via kamp Westerbork werden gedeporteerd, hebben 102.000 het niet overleefd, waaronder Anne Frank. Anne Frank is drie weken in kamp Westerbork geweest waar ze in de batterijensloperij heeft gewerkt samen met haar zus Margot.

De voorstellingen op 12 juni beginnen om 12.00 en 15.00 uur op het terrein van kamp Westerbork. De kaarten kosten ¤¬ 15,- per stuk en kunnen bij het Herinneringscentrum Kamp Westerbork worden gereserveerd. Vrienden van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork betalen ¤ 10,- per kaartt. De voorstelling duurt 100 minuten.

Noot voor redacties