Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties


Toezichthouders woningcorporaties stellen eigen honoreringscode vast 11 juni 2010 16:25

De Algemene Vergadering van de VTW heeft ingestemd met de nieuwe honoreringscode voor commissarissen in woningcorporaties (download) onder de voorwaarde dat differentiatie in de honorering, tussen leden van de RvC die wel en leden van de RvC die geen lid zijn van commissies, in de code mogelijk wordt. Het bestuur kreeg hierbij het mandaat om het door de leden voorgestelde amendement nader in te vullen. De uitwerking van het amendement zal eind juni aan leden worden gecommuniceerd. Leden ontvangen hierna zo spoedig mogelijk een boekje van de definitieve honoreringscode waarin het amendement is verwerkt.

De honoreringscode, opgesteld door een commissie onder leiding van Rien Meijerink, geldt vanaf 1 juli 2010. Uitgangspunt bij het bepalen van de honorering is een passende balans tussen enerzijds factoren die de zwaarte van de functie bepalen en anderzijds aandacht voor de samenleving die terughoudendheid bij het honoreren vraagt.

Afwijking van de code is in principe niet mogelijk, alleen met goedkeuring van de nog in te stellen `Toetsingscommissie Honorering Commissarissen Woningcorporaties' en bij hoge uitzondering.