Politie Zaanstreek-waterland

Zeven gewonden bij aanrijding Monnickendam

Monnickendam, 12-06-2010 o Bij een eenzijdig ongeval, vrijdagavond in Monnickendam, zijn zeven mannen tussen de 18 en 25 jaar gewond geraakt.

Alle mannen, afkomstig uit Monnickendam en Volendam, zaten in een personenauto die op de Pierebaan over de kop sloeg. Vermoedelijk raakte de 25-jarige bestuurder de macht over het stuur kwijt doordat de auto te zwaar beladen was. Het voertuig botste vervolgens tegen een stoeprand en sloeg over de kop. Verschillenden hulpdiensten werden ingezet om de slachtoffers te helpen. Een persoon moest door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijdt worden. Alle inzittenden raakte bij het ongeval gewond en zijn overgebracht naar verschillenden ziekenhuizen in de omgeving. De politie onderzoekt nog of de bestuurder te veel alcohol had gedronken.

Tijdens de werkzaamheden zijn de hulpdiensten geassisteerd door verschillenden omstanders. Deze mensen worden namens alle hulpverleners vriendelijk bedankt.
Bent u getuige geweest van dit ongeval? Of heeft u informatie die helderheid kan geven over de toedracht van dit ongeval? Belt u dan met de politie op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)