Politie Drenthe

Zaterdag 12 juni 2010

Provincie Drenthe, 12-06-2010

Aangehouden voor illegaal vissen

MEPPEL De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 44-jarige man uit Zwolle aangehouden bij het Meppelerdiep op verdenking van het illegaal vissen op paling. Op de Zomerdijk zagen agenten een auto wegrijden met gedoofde lampen. De auto werd ter controle aan de kant gezet. Naast de bestuurder stond een paar natte laarzen. In de kofferbak van de auto troffen agenten 139 zogeheten lijnen (visdraad met een haakje) aan, een emmer met pieren en een emmer met paling. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man deed afstand van de in beslaggenomen goederen en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole in Drenthe

REGIO In het kader van een Europese alcoholcontrole heeft de politie (Politie Drenthe, KLPD, Politiestudenten en vrijwilligers) vrijdagmiddag en avond controles uitgevoerd op de N375 (nabij Koekange), op de Hoogeveenseweg en de Meppelerweg (Zuidwolde), op de Riegshoogtendijk (Hollandscheveld), op de Edisonstraat en Mr. Harm Smeengelaan (Hoogeveen), op de Rijksweg en de Hoofdweg (Smilde) en op de Domoweg (Beilen). In totaal werden er 916 blaastesten afgenomen. 5 automobilisten werden aangehouden nadat bleek dat ze alcohol hadden gedronken. Tijdens deze controle werden ook bekeuringen uitgeschreven voor de volgende zaken:

· 9 keer voor het niet dragen van de gordel

· 6 keer voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs

· 2 keer voor het niet in orde hebben van een losbreekreminrichting

· 3 keer voor het niet volgen van het verplichte bromfietspad

· 1 keer voor overschrijding wit puntstuk

· 4 keer voor overschrijding van de maximum snelheid (waarvan 1 invordering rijbewijs)

· 1 keer voor het niet volgen van de verplichte rijrichting

· 1 keer voor een niet zichtbare kentekenplaat op een bromfiets

· 1 keer rijden zonder rijbewijs

Politie vordert rijbewijs in tijdens controle

ZUIDWOLDE De politie heeft vrijdagavond tijdens een verkeerscontrole op de Leeuwenveenseweg het rijbewijs van een 44-jarige man uit De Wijk ingevorderd. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 114 kilometer per uur in zijn auto over de Leeuwenveenseweg (60 toegestaan). Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor winkeldiefstal

MEPPEL De politie heeft vrijdagochtend een 48-jarige vrouw uit Wanneperveen aangehouden in een supermarkt aan de Grote Akkerstraat. De vrouw werd betrapt nadat ze een busje deodorant had meegenomen in haar tas en deze niet had betaald. De vrouw werd meegenomen naar het politiebureau en tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt. Ze mocht vervolgens het politiebureau verlaten.

Getuigen gezocht van mishandeling

RODEN De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die op vrijdagochtend tussen 08:30 en 09:00 plaatsvond op een fietspad langs de Roderweg (weg tussen Roden en Peize). Een 15-jarige jongen uit Roden fietste in een groepje schoolgenoten in de richting van Groningen. Op een gegeven moment kwam een onbekende scooter van achteren aangereden. De bestuurder van de scooter schopte tegen het achterwiel van de fiets van de 15-jarige jongen. De jongen fietste met een aardige snelheid en kwam ten val. De jongen liep diverse schaafplekken op aan armen en benen, zijn fiets raakte beschadigd en zijn kleding en horloge waren vernield. De onbekende scooterrijder is na deze actie gewoon doorgereden richting Peize. Er is tot nu toe weinig bekend over de scooterrijder. Volgens getuigen gaat het vermoedelijk om een volwassen man en de scooter was donkerblauw van kleur. De politie is op zoek naar deze onbekende scooterbestuurder. Hebt u iets gezien of gehoord, neem dan contact op met de politie via 0900 8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

Inbraak in school

BEILEN In de nacht van donderdag op vrijdag is in een school aan t Spiek ingebroken en zijn vijf laptops weggenomen. Een raam was ingegooid. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden, maar dit heeft geen bijzonderheden opgeleverd. De politie heeft aangifte opgenomen.

Aangehouden na mishandeling

ASSEN De politie heeft vrijdagmiddag een 42-jarige man uit Assen aangehouden in de Sluisstraat. De man wordt ervan verdacht een 37-jarige man uit Assen te hebben mishandeld op de Nieuwehuizen. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn gezicht en moest zich daarvoor laten behandelen in het ziekenhuis. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. Aanleiding van de mishandeling is onbekend.

Aangehouden voor heling en/ of diefstal

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 26-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op het Van Echtensplein voor heling en/of diefstal. Agenten zagen de man rijden op een snorfiets en de man wilde er vandoor gaan. Op dat moment sloeg zijn motor af. Na controle bleek de snorfiets als gestolen te boek stond. De man werd aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau. Na verdere controle bleek dat de man geen geldig rijbewijs had. De man moest ook een blaastest ondergaan en hij bleek te hebben gedronken. Via een ademanalyse scoorde de man 445 ug/l. De man werd ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Overlast jeugd

SCHOONOORD De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een melding binnen dat er overlast werd veroorzaakt aan de Sportparklaan. Jeugd zou voor geluidsoverlast zorgen. Ter plaatse troffen agenten vier jongens (16, 17, 17 en 18 jaar oud) en een personenauto aan op een schoolplein. Vanuit de auto klonk harde muziek en de jongelui dronken alcohol. Het viertal kreeg ieder een bekeuring voor het nuttigen van alcohol en er werd proces-verbaal opgemaakt voor geluidsoverlast. Het viertal werd vervolgens weggestuurd.

Aangehouden voor heling en/ of diefstal

ASSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen (18 jaar oud uit Assen en 20 jaar oud uit Appelscha) aangehouden op de Vaart Noordzijde voor heling en/of diefstal. Agenten zagen het tweetal zonder licht fietsen. Toen de mannen de agenten in het oog kregen gingen ze er vandoor. Het tweetal kon even later staande worden gehouden. Na controle bleek de fiets mogelijk gestolen te zijn en deze werd in beslag genomen. De mannen werden aangehouden en werden overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Man aangehouden voor mishandeling

ASSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige man uit Assen aangehouden op de Brinkstraat voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht een 18-jarige vrouw uit Assen te hebben mishandeld. Aanleiding van de mishandeling is nog onbekend. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanhoudingen voor bedreiging

NIEUW WEERDINGE De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen (21 en 39 jaar) uit Nieuw Weerdinge aangehouden op de Oude Weerdingerdijk voor bedreiging. De politie had een melding gekregen dat de twee mannen met een busje tegen een schutting waren aangereden en deze vernielden. Ter plaatse wisten agenten een handgemeen te voorkomen, waarna de rust weer terugkeerde. Na onderzoek werd het tweetal aangehouden voor vernieling en voor bedreiging. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau en zij werden ingesloten.

Automobiliste botst tegen boom

ANLOO Vrijdagavond is een 60-jarige automobiliste uit Stadskanaal op de Schipborgerweg tegen een boom gebotst. De vrouw reed in een personenauto in de richting van Anloo en kwam uit de richting van Schipborg. De automobiliste miste een bocht en verloor de macht over het stuur. Na correctie botste de auto in de rechter berm tegen een boom. De vrouw raakte zwaar gewond en werd per ambulance overgebracht naar het UMC te Groningen.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.