Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 12-06-2010

Steekvlam uit gasbarbecue: vier gewonden

DONGEN: Vier mensen raakten vrijdagavond 11 juni 2010 gewond bij een ongeval met een gasbarbecue tijdens een tuinfeest. Het ongeluk gebeurde rond 23.10 in de achtertuin van een woning aan de Kardinaal van Rossumstraat in Dongen.

De bewoners vierden een verjaardagsfeest in de achtertuin en er waren ongeveer 40 gasten aanwezig. Op een gegeven moment ontstonden er problemen met een gasbarbecue. Vermoedelijk is er een hoeveelheid gas vrijgekomen, waarna er een grote steekvlam ontstond. Hierdoor raakten vier personen gewond en schroeide een deel van de aanwezige partytent weg. Drie mannen (56, 51 50) uit Dongen liepen ernstige brandwonden op en zijn met ambulances naar diverse ziekenhuizen vervoerd. Zij waren bij aankomst van de hulpverleningsdiensten door omstanders al onder de douche gezet om de brandwonden te koelen. Ook het medisch team van de traumahelikopter kwam ter plaatse om ondersteuning te verlenen. Een 19-jarige meisje uit Dongen had lichte brandwonden aan haar voet en is ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld. Zij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De politie heeft in samenspraak met de brandweer de bewuste barbecue en de gasfles in beslag genomen. Technisch rechercheurs zullen proberen te achterhalen of het ongeval veroorzaakt is door een technisch mankement of door menselijk handelen.

Automobilist rijdt in op beveiliger van bouwterrein

KAATSHEUVEL: De politie arresteerde vrijdagavond 11 juni om 18.00 uur een 50-jarige man uit Kaatsheuvel op verdenking van bedreiging en rijden onder invloed. De man bevond zich onbevoegd binnen een
afgesloten bouwterrein aan de Eftelingsestraat en werd weggestuurd door een aanwezige beveiligingsbeambte. De man vertrok maar kwam even later met zijn personenauto terug gereden, waarbij hij inreed om de
beveiligingsmedewerker. Die kon ternauwernood opzij springen, waarna de auto tegen een hekwerk tot stilstand kwam. De gewaarschuwde politie arresteerde den 50-jarige man op verdenking van bedreiging. Daarbij werd ook duidelijk dat de arrestant onder invloed van alcohol
verkeerde. In het politiebureau gaf een ademanalyse een uitslag van 780 ug/l. De verdachte is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten. Hij verkeert in een psychisch verwarde toestand en wordt na het onderzoek overgedragen aan de crisisdienst van de GGZ.

Poging overval Oosterhouts café

OOSTERHOUT: Drie nog onbekende mannen probeerden in de nacht van vrijdag 11 juni op zaterdag 12 juni 2010 een horecagelegenheid aan de Wilhelminalaan te overvallen. Rond 00.30 uur kwamen de drie gemaskerde mannen het café binnen. Eén van hen bleef bij de voordeur staan, terwijl de andere twee daders riepen dat ze geld wilden. De twee personeelsleden en twee aanwezige klanten dachten in eerste instantie dat het om een grap ging. Vervolgens ontstond er een worsteling waarbij rake klappen vielen. Tijdens de worsteling werd het vest van een van de overvallers uitgetrokken, waarbij zijn gezicht zichtbaar werd. Dit was reden voor de overvallers om op te vlucht te slaan zonder dat er iets was buitgemaakt.
De herkenbare overvaller was een negroïde man te gaan met een bijna kale kop. Boven op zijn hoofd was haar zichtbaar dat geschoren was in de vorm van een ster.
De politie onderzoekt de zaak en roept mensen op die de dader(s) menen te kennen op om zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Arrestaties na mishandelingen bij horecagelegenheid

HANK: Bij een horecagelegenheid aan de Buitendijk in Hank was het in de nacht van vrijdag 11 juni op zaterdag 12 juni 2010 onrustig. Er raakten twee personen gewond, vermoedelijk door glasscherven. Enige tijd later bedreigde een zoon zijn vader.

Omstreeks 01.30 uur kreeg de politie melding van een vechtpartij. Buiten, op het parkeerterrein had een grote menigte zich verzameld. Er bleek sprake te zijn van twee slachtoffers met glasverwondingen. Een 17-jarige jongen uit Nieuwendijk was al naar het ziekenhuis in Gorinchem gebracht. Hij had diverse verwonding aan zijn arm die gehecht moesten worden. Een 17-jarige jongen uit Poederoijen werd door de politie opvangen. Hij had een hevig bloedende wond in zijn wang, in de vorm van een winkelhaak.
Op aanwijzingen van getuigen arresteerde de politie een 18-jarige jongeman uit Andel op verdenking van betrokkenheid bij het geweld. De politie onderzoekt de zaak en verwacht op korte termijn meer
aanhoudingen.

Rond 03.00 uur verrichtte de politie nog een arrestatie. Een 17-jarige jongen uit Almkerk had zijn vriendin geslagen. Beveiligers waren tussen beide gekomen en hadden de verdachte van het terrein verwijderd en de politie gebeld. Inmiddels was ook de vader (45) van de knul gekomen om zoonlief op te halen. De jongen schold zijn vader uit en uitte daarbij de diverse bedreigingen. Hij werd aangehouden en in het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Gezien zijn minderjarige leeftijd heeft de politie ook Bureau Jeugdzorg op de hoogte gesteld van de gebeurtenissen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 12-06-2010 11:29 | © Regio Midden en West Brabant |