Gemeente Lelystad

Zilverparkkade nu officieel klaar

Zaterdag 12 juni 2010

Het markante woon- en werkcomplex de Zilverparkkade in het Stadshart van lelystad is nu officieel afgerond. Zaterdag 12 juni voerden directeur Ter Steege Vastgoed Lelystad, Siemen Bakker en wethouder Jop Fackeldey de officiële handeling uit.

Spectaculaire opening

Met de oplevering van de laatste twee kavels is de trotse entree van het Stadshart afgerond. Inwoners, ondernemers en bezoekers van het Stadshart waren aanwezig bij de feestelijke en spectaculaire openingshandeling. Vanaf de top van de Zilverparkkade daalden abseilers af, om een megagroot doek te onthullen. Voor de kinderen was een balonnen-clown aanwezig en zij konden meedoen met een kleurplatenwedstrijd.

Hoogste gebouw

Het gebouw Fensalir is niet alleen het hoogste gebouw van de Zilverparkkade, maar biedt ook de hoogste woonlocatie van Lelystad. Een groeiende stad als Lelystad vraagt om een levendig stadshart. Een centrum waar verschillende functies samenkomen; wonen, werken, winkelen of uitgaan.

Wonen en werken met karakter

Diverse architecten van internationale allure en faam hebben onder regie van Bureau West 8 Landschapsarchitecten de 12 kavels van de Zilverparkkade op geheel eigen wijze ingevuld. Doordat elke gevel anders is ontstaat een gevarieerd, kleurrijk en levendig stadsbeeld. Deze rij karakteristieke gebouwen biedt ruimte om zowel te wonen als te werken.

---