Politie Groningen

Zaterdag 12 juni 2010

Provincie Groningen, 12-06-2010

Hollanders doen zich illegaal tegoed aan drankvoorraad

GRONINGEN Twee inwoners van het Zuid-Hollandse De Zilk dachten zich vrijdagnacht op een goedkope manier te kunnen bezatten. Het tweetal van 20 en 21 jaar was in een café aan de Grote Markt een horecaruimte binnengegaan die was afgesloten. Achter de bar deden ze zich te goed aan allerlei alcoholische dranken. De bedrijfsleider betrapte het duo met flessen sterke drank in hun bezit en waarschuwde de politie. De jongemannen werden aangehouden en moesten mee naar het politiebureau. Hun bezoek aan het centrum van Groningen was plotsklaps voorbij omdat ze een ontzegging voor de binnenstad meekregen. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Onderzoek naar mishandeling

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar een mishandeling waarbij vrijdagnacht een 46-jarige inwoner van Groningen gewond raakte. De man kreeg in een horecagelegenheid aan de Siersteenlaan ruzie met een onbekende man. Buiten zette de onenigheid zich voort waarbij het slachtoffer werd geslagen. Die raakte op een gegeven moment buiten westen. De verdachte ging er vandoor. De 46-jarige Stadjer is door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe het met de Groninger is. De politie heeft met een paar getuigen gesproken.

Automobilist betrapt door kentekenscanner

GRONINGEN Politieagenten hebben vrijdagmiddag op de Spilsluizen in Groningen een 38-jarige automobilist uit Ulrum van de weg gehaald. De agenten reden in een auto die kentekens kan scannen en daardoor direct opmerkt of autos gekeurd, verzekerd of zelfs gestolen zijn. Ook kan worden gezien of de eigenaar nog boetes of zelfs een gevangenisstraf open heeft staan. De Ulrumer bleek geen geldig rijbewijs te hebben en had nog enkele boetes openstaan. Ook was zijn auto niet gekeurd en bleek het voertuig technisch in slechte staat. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. Zijn auto is in beslag genomen.

Rijden onder invloed van alcohol

HOOGEZAND De politie heeft automobilisten op diverse plaatsen in de provincie gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol. Het overgrote deel van de gecontroleerde bestuurders bleek geen alcohol te hebben gehad. Desondanks werden toch weer een aantal personen betrapt die toch onder invloed van alcohol in hun auto de weg op zijn gegaan.

In de Van Noortstraat in Hoogezand werd een 25-jarige automobilist uit Sappemeer betrapt. Hij had ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed. De man is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. De politie maakt proces-verbaal op.

Op de Korreweg in Groningen werd s nachts een 40-jarige Amsterdammer aangehouden. Hij bleek bij een verkeerscontrole teveel alcohol in het bloed te hebben. Op het politiebureau werd duidelijk dat de hoofdstedeling ruim één promille alcohol in zijn bloed had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersruzie automobilisten

WINSCHOTEN De politie heeft vrijdagavond op moeten treden bij een verkeersruzie in de Piet Heinlaan in Winschoten. Een 41-jarige automobilist uit Finsterwolde reed achteruit om in te parkeren, maar had niet door dat achter hem de auto van een 34-jarige vrouw stilstond. Daardoor reed hij tegen het voertuig. De inzittende van de 41-jarige automobilist, een 39-jarige vrouw uit Finsterwolde, stapte uit de auto en ging in discussie met de automobiliste. Hierbij werd over en weer geduwd en gaf de 39-jarige een klap. De man stapte ook uit en bemoeide zich ook fysiek met de discussie. Agenten hoorden de partijen aan, maar deden niet direct op straat een aanhouding vanwege de drukte van de wandelvierdaagse. Wel moesten de betrokkenen zich direct melden op het politiebureau. Daar is met de partijen gesproken. De verklaringen zijn op papier gezet.

Groningse na sprint aangehouden voor diefstal

GRONINGEN Een 20-jarige inwoonster van Groningen is vrijdagavond aangehouden op de Spilsluizen in haar woonplaats. De vrouw was in een warenhuis op de Grote Markt betrapt op het stelen van een sjaal, maar ze ging er rennend vandoor. Een agent in de buurt kreeg via de portofoon een goede omschrijving en zag de vrouw rennen. Hij zette een sprint in en wist de verdachte te achterhalen. Die was zo moe vanwege haar vluchtpoging dat ze amper vooruit kon komen. De sjaal is teruggebracht naar de winkel. De vrouw is ingesloten voor verhoor. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Fietser gewond bij oversteken

GRONINGEN Een 54-jarige fietser uit Groningen is vrijdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval in zijn woonplaats. De fietser stak vanuit de Admiraal de Ruyterlaan

het Hoendiep over en gaf daarbij geen voorrang aan een 21-jarige automobilist uit Groningen. Die kon de fietser niet meer ontwijken. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.

Inbraken in scholen

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond twee meldingen gekregen van inbraken in scholen in de stad. Rond 20.30 uur ontdekten agenten dat onbekenden een school aan de Valreep binnen waren geweest. Er waren duidelijk braaksporen zichtbaar. Zon driekwartier later kwam inbraakmelding uit een school aan de Multatulistraat. Ook hier was duidelijk dat iemand met kwade bedoelingen het pand binnen was geweest. Bij beide scholen is bekend of er goederen zijn weggenomen. Medewerkers van de school doen aangifte.

Tieners aangehouden voor fietsendiefstal

STADSKANAAL De politie heeft vrijdagnacht in Stadskanaal op heterdaad twee tieners aangehouden voor fietsendiefstal. Agenten zagen dat de 15-jarige inwoner van Stadskanaal en de 17-jarige jongen uit Groningen aan het rommelen waren met fietsen, met als doel ze mee te nemen. Toen het duo doorhad dat ze werden gezien door een agent, probeerden ze er vandoor te gaan. Dat mislukte. Een van de fietsen werd door de politie meegenomen naar het politiebureau. Later die nacht meldde zich de eigenaar die aangifte wilde doen. Hij kon echter op zijn eigen rijwiel naar huis. De twee verdachten zijn voor verhoor ingesloten. De ouders zijn in kennis gesteld

Winschoter gewond na klap in gezicht

WINSCHOTEN Een 34-jarige inwoner van Winschoten is vrijdagnacht gewond geraakt in de Carolieweg in zijn woonplaats. De man werd zonder aanleiding door een 34-jarige vrouw uit Oude Pekela in het gezicht geslagen. Omdat de verdachte vermoedelijk een stuk glas in haar hand had, ontstond een ferme wond in het gezicht van het slachtoffer. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De vrouw is aangehouden en ingesloten.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op dinsdag 17 oktober, controleert de politie op de volgende plaatsen:

* N360, tussen Groningen en Ten Boer, snelheidscontrole
* N361, tussen Winsum en Lauwersoog, snelheidscontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde vrijdag op diverse plaatsen op snelheid.
* Sebaldeburen, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 780, aantal overtredingen: 90, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Sint Annen, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 2511, aantal overtredingen: 82, hoogst gemeten snelheid: 133 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

* Groningen, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1040, aantal overtredingen: 189, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.