KNHS

Madeleine Witte-Vrees verplettert concurrentie
12 juni 2010
Winnaars Lichte Tour

DE STEEG (KNHS) - Met een zeer gedurfd gereden Kür zette Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) met Blom's Vontango B de concurrentie op een verpletterende achterstand in het KNHS Kampioenschap Dressuur Lichte Tour. Stralend stond zij op het podium, met op de tweede plaats Joyce Heuitink (Arnhem) met Wup en Hans Peter Minderhoud (Harskamp) met Ridderkerk, die derde werd. "Het mooiste van alles is dat mijn man, die het dagelijks brood verdient met de handel in paarden, dit paard niet kan verkopen omdat hij mij tijdens zijn huwelijksaanzoek heeft beloofd dat Vontango nooit verkocht zou worden, en aan die belofte zal ik hem houden!", aldus Madeleine.

Het was tijdens de finale van het KNHS Kampioenschap dressuur Lichte Tour behoorlijk rumoerig rond de dressuurring, waardoor enkele combinaties werden gehandicapt omdat zij de muziek die de Kür behoort te begeleiden in de dressuurbaan amper konden horen. Madeleine Witte leek daar geen last van te hebben gehad in haar Kür, want de energie spatte van haar rit af. "Mijn paard gaat er altijd voor de volle honderd procent voor en als hij tien dagen elke dag het beste wat hij heeft moet geven heeft gegeven dan doet hij de elfde dag nog even goed zijn best!", aldus Madeleine Witte.
De voorzitter van de jury, Arie Hamoen, was vooral onder de indruk geraakt van de acceleratie in de halve volte van Vontango. "Dit paard accelereerde voluit in galop en dat was een schitterend gezicht, temeer daar de controle volledig bij de amazone bleef. De enorme power die dit paard toen ten toon spreidde was werkelijk indrukwekkend", aldus Hamoen, die van mening was dat de gehele kopgroep in dit kampioenschap over veel potentie voor de toekomst beschikt.
Joyce Heuitink had vooral inspiratie geput om top te presteren uit het auto ongeluk dat haar moeder ruim twee jaar geleden is overkomen. "Voor haar wilde ik weer topprestaties neer gaan zetten. Zij heeft mij altijd enorm geïnspireerd en voor haar wilde ik weer net zo goed gaan presteren als de rest van de deelnemers. Dat is met deze tweede plek gelukt en volgens mij kunnen wij nog veel progressie boeken. Daarnaast moet ik Sjef Janssen bedanken, die enorm veel tijd in ons heeft gestoken om ons ideaal te realiseren", aldus Heuitink. Hans Peter Minderhoud heeft zijn paard Ridderkerk pas sinds januari tot zijn beschikking. "Dit paard is twaalf jaar oud, en ik reed in april pas de eerste wedstrijd met hem. Vooraf heb ik er echt geen rekening mee gehouden dat we ons in de strijd om een podiumplaats konden mengen, dus is voor mij deze derde plek een verrassing. Voor ik van start ga in de Zware Tour zullen we nog het nodige werk moeten gaan steken in piaffe en passage", aldus Minderhoud.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.outdoorgelderland.nl

Eindstand KNHS Kampioenschap Licht Tour:


1) Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) - Blom's Vontango B (Contango x Jazz) - 223.856

2) Joyce Heuitink (Arnhem) - Wup (v. Welt Hit II) - 219.680
3) Hans Peter Minderhoud (Harskamp) - Ridderkerk (v. Kennedy) - 218.767

Foto Huldiging KNHS Kampioenschap Lichte Tour door: www.melissen.net