Politie Gelderland-Zuid

Alcohol in verkeer

Nijmegen, Zoelen, 12-06-2010 o Surveillerende agenten zagen rond 22.30 uur op de Molenweg in Nijmegen een scooter al slingerend over de weg rijden. Zij lieten de bestuurder, een 16-jarige jongen uit Nijmegen, stoppen om zijn gegevens te controleren. Hij bleek een beginnend bestuurder en na een blaastest teveel alcohol te hebben gedronken. De ademanalyse gaf een testresultaat van 465 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (ug/l). Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd en met een proces verbaal naar de officier van justitie gestuurd. Hij kreeg daarnaast een rijverbod opgelegd van 6 uur.

Om iets over 23.00 uur werd op de kruising met de Beldertseweg in Zoelen een alcoholcontrole gehouden waarbij een 66-jarige man uit België staande werd gehouden. De man blies een testresultaat van 320 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (ug/l). Hij kreeg twee uur rijverbod opgelegd en ter plaatse een bekeuring te voldoen van 250 euro omdat hij geen vaste verblijfplaats in Nederland heeft.

Rijontzegging
Even na middernacht werd aan de Bisschop Hamerstraat in Nijmegen een brommer staande gehouden waarvan agenten de bestuurder verdachten van alcoholgebruik. De 39-jarige man uit Nijmegen ging mee naar het politiebureau voor een ademanalysetest waar hij een resultaat voorgehouden kreeg van 855 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. De man kreeg een rijverbod van 10 uur maar na controle van zijn gegevens bleek hij gereden te hebben tijdens een al eerder toebedeelde rijontzegging. In afwachting van de uitslag van zijn proces verbaal dat naar de officier van justitie is gestuurd, kon hij later in de nacht naar huis. (13)

Laatst gewijzigd 12-06-2010 13:19 | © Regio Gelderland-Zuid |