Theatergroep Suburbia bouwt restaurant voor Momenten van Geluk


Een pijnlijk feestje

ALMERE, 20100607 -- Op 12 juni gaat op het prachtige Stadslandgoed De Kemphaan in Almere de voorstelling Momenten van Geluk van theatergroep Suburbia in première. Onder regie van Albert Lubbers spelen Michiel Nooter, Henriëtte Tol, Wouter van Lierde, Titus Boonstra, Pepijn Schoneveld, Jessica Zeylmaker en Sarah Jonker een humoristisch en tegelijkertijd wanhopig familieverhaal. In de pauze wordt op donderdag t/m zaterdag in het decor een maaltijd geserveerd.

Momenten van Geluk speelt zich af in het favoriete restaurant van de familie Schaafsma. Moeder Laura viert haar verjaardag en het hele gezin is bijeengekomen om dit te vieren. Dat dit verjaardagsdiner als een pijnlijk feestje eindigt, weet nog niemand.

Momenten van Geluk is een humoristisch en tegelijkertijd wanhopig verhaal, over een familie die het leven leeft, zonder de geluksmomenten daadwerkelijk te proeven.

Alan Ayckbourn is een van de meest geliefde Engelse toneelschrijvers. Zijn werk bestaat uit meer dan vijftig toneelstukken, die in meer dan veertig talen zijn vertaald en opgevoerd. Hij is een meester van de komedie, van precieze karakterisering en van het beschrijven van pijnlijke situaties. Zijn toneelstukken geven blijk van een voortdurende theatrale vernieuwing en vakmanschap. In Momenten van Geluk schakelt Ayckbourn vakkundig heen en weer tussen heden, verleden en toekomst, waarin tedere
verliefdheid, harde onverschillige ontrouw, de ontmaskering van een huwelijk en een ontroerend nieuw begin daarvan elkaar afwisselen.

Speciaal voor de voorstelling bouwt Suburbia het restaurant "Essa de Calvi" in de schapenweide van De Kemphaan. De Almeerse chef Tim van Heije verzorgt de maaltijd.

Albert Lubbers richtte in 2004 Theatergroep Suburbia op. Sindsdien is hij artistiek leider en regisseerde hij onder andere De God van de Slachting, 'Kunst' en In Duisternis. Hiervoor werkte hij voor diverse gezelschappen in Nederland, België en Duitsland.

Henriëtte Tol is momenteel ook te zien in de succesvolle televisieserie Bloedverwanten. Daarnaast kennen veel mensen haar van Keyzer & De Boer Advocaten, Westenwind en Goede Tijden, Slechte Tijden. Michiel Nooter speelt veel bij het Arnhemse gezelschap Keesen & Co, heeft vele televisie en
filmrollen gespeeld en was bij Suburbia eerder te zien in 'Kunst'. Ook Titus Boonstra en Wouter van Lierde speelden al meerdere malen bij Theatergroep Suburbia.

Theatergroep Suburbia is het stadsgezelschap van Almere en maakt theater in de polder. De theatergroep streeft naar voorstellingen waarin de acteur centraal staat. Naast een jaarlijkse reisvoorstelling, zoals God van de Slachting en Blackbird, en verschillende locatieprojecten speelt
Suburbia ieder jaar een zomervoorstelling op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. Momenten van Geluk is de zevende zomervoorstelling van Theatergroep Suburbia.

Momenten van Geluk is van 9 juni t/m 17 juli te zien op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere.

Reserveren kan via de Flevolandse theaters en via www.theatergroepsuburbia.nl of 036-8448148.





Ingezonden persbericht