Openbare bibliotheek Amsterdam


Mode in de OBA

Zaterdag 12 juni 2010
09 jun 2010 - 16:59
Mode in de oba
Zaterdag 12 juni staat de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) in het teken van mode. Een vol programma met o.a. documentaires en een modeshow, in de Centrale Bibliotheek aan de Oosterdokskade.

14.00 en 16.00 uur, Harry Mulischzaal
Fashion movies
Voorafgaand aan de MAF Fashion Battle wordt in twee documentaires over Anna Wintour (Vogue) en Karl Lagerfield een fascinerend inkijkje in het wel en wee van de internationale modewereld getoond. Een wereld van passie, creativiteit en esthetische perfectie. Maar ook de andere kant wordt getoond, namelijk die van de bikkelharde competitie, kwetsbaarheid en stress.
Toegang gratis

15.00 -16.30 uur, Entreehal
Fabric of Art: workshop Customizing
Voor jongeren van 10 tot 15 jaar verzorgen twee stylisten (gespecialiseerd in styling voor diverse modereportages en fotoshoots) de workshop Customizen Fabric of Art. Naast een introductie, verzorgen de stylistes de begeleiding van de deelnemers, die hun meegenomen kledingstukken zo creatief mogelijk leren customizen. De deelnemer die het mooiste resultaat maakt ontvangt een aantrekkelijke modeprijs. Toegang EUR 7,50 / met OBA-pas of Stadspas EUR 5,00 (incl. materialen)

19.30 uur, Theater van 't Woord
MAF Fashion Battle
Internationaal model, fashion columnist en presentatrice Josh Veldhuizen verzorgt de tweede ronde van de MAF Fashion Battle van dit jaar, welke bestaat uit vier catwalk shows en een finale. Ook deze keer gaat MAF Fashion Battle opzoek naar een nieuwe hotte Amsterdamse designer, die de MAF Fashion Battle Award in ontvangst mag nemen en een uitgebreid mode coaching traject.
De vijf deelnemende ontwerpers maken vijf tot tien mode creaties en presenteren dit aan publiek en een vakjury. De jury bestaat deze editie onder andere uit:

Roland Kahn (Directeur Coolcat), Willa Stoutenbeek (Glamour Stilettorun/Hugo Boss), Aarti Varma (BL Enterprises), Miriam Bakker (Buyer Welikefashion.com) en Steven Dahlberg (Styling Clinics).

Met dj's TunApolonia (MZS), Lovely Tunes (MZS), Made in June (MZS) en Smartasz D (MAFB).

De winnaar maakt kans op een fashion pitch bij Amsterdam International Fashion Week, 3 maanden stage als designer bij Coolcat, begeleiding door HandsOn Microkrediet en coaching gesprekken met Willa Stoutenbeek bekend van Glamour Stilettorun, Daryl van Wouw en Hugo Boss. Organisatie i.s.m. MAF
Toegang gratis