Politie Midden- en West Brabant
Politieberichten district Breda

Breda, 12-06-2010

Politie houdt toezicht in uitgaanscentrum Breda

BREDA: De politie hield in de nacht van vrijdag 11 juni op zaterdag 12 juni 2010 toezicht in het horecagebied van Breda. Naast geüniformeerde agenten te voet, zette de politie ook rechercheurs in burger en bikers in. Het centrum van Breda werd daarnaast, zoals gebruikelijk, in de gaten gehouden door middel van cameratoezicht.

Na een drukke vrijdagmiddag, nam het publiek in de avonduren qua aantal af. Na middernacht werd het weer druk en rommelig op straat. Er waren opvallend veel minderjarigen en groepen personen van buiten Breda op de been. De politie verrichtte zes aanhoudingen.

-1 x wegens openstaand vonnis

-1x verstoring openbare orde

-1x drugsbezit

-1x belediging politie

-1x opgave valse naam

-1x baldadig gedrag
Verder trad de politie bekeurend op tegen foutparkeerders en wild plassers.

Fietster (18) raakt gewond bij verkeersongeval

BREDA: De politie behandelde zaterdag 12 juni 2010 om 00.20 uur een verkeersongeval op de Tramsingel. Ter plaatse was een fietster aangereden door een taxi. De 18-jarige fietster (uit Breda) had pijn aan haar linkerbeen en linkerarm. Ze kon haar linkerbeen wel buigen maar haar linkerarm niet vanwege de pijn. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Ze fietste met haar vriendinnen over de Beekstraat in Breda. Toen zij de kruising naderde met de Tramsingel, stak zij vermoedelijk de weg over om linksaf te gaan. Hierbij zag ze een taxi over het hoofd. De taxichauffeur heeft nog geprobeerd te remmen en haar te ontwijken. Ondanks de uitwijkmanoeuvre raakte de 30-jarige taxichauffeur haar bij het achterwiel, waardoor ze ten val kwam. Volgens diverse getuigen had de fietster haar licht niet aan en had ze voorrang moeten verlenen aan de taxi.

Snelheidscontrole op verzoek van buurtbewoners

SPRUNDEL: Naar aanleiding van vele klachten van bewoners op de Noordertsraat te Sprundel hield de politie een snelheidscontrole op vrijdagavond 11 juni.
Er passeerden 67 voertuigen waarvan er vier te snel reden. De automobilisten kregen meteen hun bekeuring uitgereikt Laagst gemeten snelheid bedroeg 45 km/u en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u.

Bredase bromfietscontrole

BREDA: Op vrijdag 11 juni hield de politie in Breda Centrum en Breda Zuid-Oost in samenwerking met het Verkeershandhavingsteam een
brom/snorfietscontrole. De actie duurde van 10.00 uur tot 18.30 uur. De controle werd gehouden op de Nieuweweg te Breda. Veel bewoners van het daar aanwezige flatgebouw kwamen kijken en vonden het zeer prettig dat de politie deze controle hield. De twee aanwezige bankjes zaten de gehele dag vol met toeschouwers.

In totaal zijn er 84 brom/snorfietsers gecontroleerd. Tijdens deze controle zijn er bekeuringen uitgeschreven voor de volgende
overtredingen:

- 18 x overschrijding van de maximale constructiesnelheid (= opvoeren)
- 2 x rijden op een brom/snorfiets zonder rijbewijs

- 1 x rijden op een brom/snorfiets met een bromfietscertificaat
- 1 x niet dragen van een helm

- 1 x kinbandje niet goed bevestigd

Er volgen zes nacontroles voor wat betreft het goed en juist bevestigen van de verplichte kentekenplaatje. Verder moet een bromfietser zijn bromfiets
De hoogste snelheid gemeten voor een bromfiets bedroeg 76 km/u, en voor
een snorfiets 51 km/u. Voor beide overtreders betekende dit dat het kentekenbewijs deel 1 A ingevorderd werd. Ze krijgen hun kentekenbewijs weer terug als ze binnen 4 weken
de tijd om hun brom/snorfiets in orde te maken. Tot die tijd mag er niet op de brom/snorfiets gereden worden. Als de herkeuring heeft plaats gevonden wordt het kentekenbewijs deel 1 A terug gegeven.

In vergelijking met de vorige controles zijn er dit keer geen zeer hoge snelheden geconstateerd. Waarschijnlijk is dit een positief resultaat vanweg de maandelijkse terugkerende controles. Met deze controles streeft de politie naar een verkeersveiliger gedrag bij jeugdige bromfietsen. De verwachting is dat dit leidt tot vermindering van het aantal verkeersongevallen waarbij bromfietsers betrokken zijn. Daarnaast is het terugdringen van overlast door bromfietsen ook een doelstelling.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 12-06-2010 15:20 | © Regio Midden en West Brabant |