Politie Noord- en Oost Gelderland

     Winterswijk - Twee vogelvangers aangehouden               

De politie heeft vrijdagmiddag in Winterswijk twee mannen van 19 en 21 jaar uit die plaats aangehouden nadat ze kort daarvoor nabij de sporthal, in de omgeving van de Hakkelerkampstraat, een viertal jonge vogels hadden gevangen, die net het nest hadden verlaten.


De politie kreeg een melding over het vogels vangen rond 14.40 uur. Na onderzoek trof de politie de twee mannen bij een woning aan de Meidoornstraat in Winterswijk. Ze bleken in het bezit van een viertal nog heel jonge vogels, vermoedelijk vinken.
De mannen werden aangehouden en tegen hen volgt een proces-verbaal. Ze verklaarden die de vogels die nog niet goed konden vliegen met de hand te hebben gevangen. Ze wilden ze thuis in een kooi houden. De dieren zijn in beslag genomen en in een vogelopvangcentrum onder gebracht.

     Doetinchem - Dronken man ingesloten                       

De politie heeft vrijdagochtend 1 juni een 47-jarige man uit Beekbergen aangehoduen terzake openbare dronkenschap.


De man bleek rond 10.00 uur op de Grutstraat onder invloed van alcohol. Kon niet meer op zijn benen staan. Hij werd aangehouden en ingesloten. De man wordt en boete opgelegd.

     Winterswijk - Bestuurder onder invloed                    

Een 34-jarige autobestuurder uit Lichtenvoorde bleek vrijdagavond 11 juni bij een controle op de Corleseweg in Winterswijk onder invloed van alcohol.


De man werd rond 23.45 uur door de politie gecontroleerd. Na zijn aanhouding blies hij op het bureau 0,9 promille. De man wordt een boete opgelegd.

     Doetinchem - 3 mannen verdacht van heling                 

De politie heeft vrijdagmorgen 11 juni drie mannen uit Doetinchem aangehouden op
verdenking van heling van meerdere goederen.


.


De mannen werden aangehouden in de omgeving van de Ploegdreef. Uit eerder onderzoek was gebleken dat de verdachten zich mogelijk schuldig maakten aan heling of andere strafbare feiten. Bij de aanhouding bleek het drietal onder andere te beschikken over enkele laptops, een groot flatscreen en een damesfiets. De spullen zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt de herkomst van de goederen, waarna een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

     Doetinchem - diefstal koper en roestvrij staal            

Bij een bedrijf aan de Varsseveldseweg in Doetinchem is in de nacht van donderdag op vrijdag 11 juni een hoeveel koper en roestvrij staal gestolen.


Van een loods werd het slot geforceerd, waarna men het pand binnen kon en de metalen heeft weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen via 0900-8844.

     Winterswijk - man aangehouden na gooien met asbak         
     mishandeling                                              

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 juni een 28-jarige man uit Winterswijk ingesloten nadat hij kort daarvoor buiten bij een horecazaak aan de Markt in Winterswijk met een asbak had gegooid en daarbij een 31-jarige plaatsgenoot raakte.


Het incident werd rond 00.30 uur gemeld. De politie heeft de 28-jarige aangehouden.


Hij werd verhoord en tegen hem volgt een proces-verbaal.


-----------------------

(





(



---- --