KNHS

Kirsten Beckers met Broere Valdez op koers richting titel 12 juni 2010
Kirsten Beckers - Valdez

DE STEEG (KNHS) - In het eerste onderdeel van het KNHS kampioenschap klasse ZZ-Licht ging de zege afgetekend naar Kirsten Beckers (s-Gravendeel) met de hengst Broere Valdez. "Hij liep een fantastische proef en bleef daarbij steeds perfect in de aanleuning. Misschien dat Valdez in galop zich nog iets losser mag laten, maar ik ben super tevreden", aldus Beckers, die Loes Corsel (Emmen) met Ramazotti naar de tweede plaats verwees. "Mijn paard miste net even het sprankelende. In de draf zou hij net iets meer afdruk hebben mogen tonen, maar aan de andere kant maakte hij geen fouten ", aldus Corsel.

Juryvoorzitter Hanneke Gerritsen vond dat de wedstrijd zeer sterk begon, maar dat het niveau daarna afzakte. "Het paard van Beckers liep gedurende de gehele proef steeds mooi bergop en reeg zeer vloeiende de diverse onderdelen aaneen. Amazone en paard vormden één geheel en waren daarom een lust voor het oog", aldus Gerritsen, die samen met haar twee andere juryleden Beckers en Broere Valdez op de eerste plaats hadden staan. Met een score van 71.562 was Kirsten de enige combinatie die boven de 70%. scoorde.
"Het paard van Corsel oogt iets eenvoudiger, maar de amazone reed een zeer exacte proef en was ook nu weer van het begin tot het einde foutloos. Misschien had de combinatie iets met expressie kunnen tonen in de proef, waardoor ik wel veel zevens kwijt kon, maar eigenlijk geen enkele acht. Dat was bij Beckers anders, daar kon ik heel vaak een acht kwijt, terwijl in veel gevallen zij ook heel dicht bij een negen zat", aldus Gerritsen.
Goffe Nil van der Zijden (Oosterstreek) eindigde met Virbac Kappucino op de derde plek, terwijl Dominique Filion (Roosendaal) met Total Touch als vierde eindigde.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.outdoorgelderland.nl

Uitslag 1e onderdeel KNHS Kampioenschap ZZ-Licht:


1) Kirsten Beckers ('s-Gravendeel) - Broere Valdez (v. Houston) - 71.562%

2) Loes Corsel (Emmen) - Rammazotti (r. Rotspon) - 67.604%
3) Goffe Nil van der Zijden (Oosterstreek) - Virbac Kappuccino (c. Cocktail) - 67.083%

Foto Kirsten Beckers door: www.melissen.net