KNHS

Okodoki zeer ernstig geblesseerd
12 juni 2010
Okidoki

CANNES (KNHS) - Het voormalige toppaard van Albert Zoer, Okidoki, is tijdens een licht jachtspringparcours, die zijn huidige eigenaar de Argentijn José Maria Larocca vrijdagavond als voorbereiding reed op de vierde wedstrijd van de Global Champions Tour, die voor zaterdag op het programma staat, zeer zwaar geblesseerd geraakt.

Volgens Eric van der Vleuten reed Larocca uiterst rustig op de derde hindernis in het jachtspringparcours aan. "Misschien kwam hij iets dicht onder de hindernis, waarbij het paard met de buik op de achterste paal landde. De blessure ontstond in de landing en Okidoki stond direct op drie benen. Ik heb Larocca gesproken en volgens hem is er sprake van een zware peesblessure aan het rechtervoorbeen en het kan volgens hem maanden duren voor deze geheel is hersteld, als het ooit weer goed komt", aldus Van der Vleuten.
Larocca kocht Okidoki begin dit jaar om zich te kwalificeren voor de Wereldruiterspelen (WEG), die dit jaar in Kentucky worden gehouden. De kans dat Larocca daar Okidoki kan zadelen moet als uitgesloten worden beschouwd. Albert Zoer, die het ongeluk ook zag gebeuren, reageerde geschokt. "Als je dat ziet staat je hart even stil en het deed me erg veel pijn toen Okidoki op drie benen de ring verliet. Ik ben natuurlijk 's avonds voor ik naar mijn hotel ging even bij hem wezen kijken en toen kon hij niet op zijn rechterbeen staan. Dat lukte vanochtend al wel weer een beetje, maar pas over een paar dagen zal echt duidelijk worden hoe ernstig de blessure werkelijk is", aldus Zoer, die ook aangeeft dat Okidoki iets te dicht onder de hindernis kwam, toen zeer hoog opsprong en daardoor de breedte net niet kon halen, waardoor het paard op de achterste paal landde en daardoor zeer ongelukkig terecht kwam in de landing.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.jumpingcannes.com

Foto Okodiki door: www.melissen.net