Amsterdamse straatvoetbalertjes naar WK voor kinderen

12/06/2010 20:06

Schuttelaar & Partners B.V.

DEN HAAG - Straatvoetballertjes van team Mondriaanplein uit Amsterdam vertegenwoordigen Nederland op de Danone Nations Cup, het officieuze WK voor kinderen van 10 tot 12 jaar. De ploeg plaatste zich vanmiddag op de landelijke finale met 1-0 ten koste van team De Gagel uit Utrecht.

Terwijl het grote WK net is begonnen, streden in het stadion van ADO Den Haag acht teams uit het hele land om als het kleine Oranje te spelen op het kinder-WK. Dat internationale toernooi, waar veertig landen aan deelnemen, wordt in oktober in Pretoria gehouden. De ploegen, afkomstig uit aandachtswijken, hadden de afgelopen weken al de voorrondes in hun eigen regio gewonnen.

Team Mondriaanplein won vanmiddag de finalewedstrijd dankzij een fortuinlijke goal; een afstandschot belandde via de paal en de keeper achter de doellijn. De ploeg overtuigde wel in alle wedstrijden. Zo werd middenvelder Justin Bakker (12), die al speelt in de D3 van Ajax, uitgeroepen tot speler van het toernooi.

Minstens zo opvallend was spits Cherise Schelts (10). Zij was met vijf goals topscorer van haar team. In de voorronde wist zij ook al de meeste keren het net te vinden. Coach van team Mondriaanplein, Ali Baddoua, heeft veel vertrouwen voor de internationale finale van de Danone Nations Cup. "Ik denk dat we goed kunnen meedraaien in Zuid-Afrika."

Directeur van Danone Nederland, Piet Decuypere, was bij de prijsuitreiking vooral vol lof over de sportiviteit op het toernooi en het niveau van de ploegen. "Als onze jongens op het grote WK net zo goed spelen als jullie vandaag, dan worden we wereldkampioen", voorspelde hij.

De eindstand van de landelijke finale in Den Haag is als volgt:


1. Team Mondriaanplein, Amsterdam


2. Team De Gagel, Utrecht


3. Team De Kroeven-Langdonk, Roosendaal


4. Team 't Krajenest, Wageningen


5. Team Laak, Den Haag


6. Team Centrum, Den Haag


7. Team Pascal Playground, Rotterdam (Lombardijen)


8. Team De Hoogte/Ypemaheerd, Groningen

Bij de voorrondes heeft Danone samengewerkt met de Richard Krajicek Foundation die in tientallen aandachtswijken playgrounds beheert. Spelleiders van de playgrounds hebben de teams samengesteld uit talentvolle spelertjes uit hun wijk.


9 tegen 9

De wedstrijden van de Danone Nations Cup worden gespeeld op halve voetbalvelden met teams van negen spelers. Het volledige speelschema is te bekijken op de website www.danonecup.nl. De Danone Nations Cup is door de Wereldvoetbalbond FIFA erkend als het officieuze WK voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Het is een uniek evenement waar wereldwijd 2,5 miljoen kinderen aan deelnemen. Onder het motto 'Believe in your dreams' strijden in Zuid-Afrika 40 landenteams gedurende vier dagen om de wereldbeker voor kinderen. De eerste Danone Nations Cup werd gehouden in 2000. Bij de elfde editie in Zuid-Afrika worden tienduizenden toeschouwers en een paar honderd journalisten verwacht. De Danone Nations Cup richt zich op kinderen van 10 tot 12 jaar omdat op die leeftijd het plezier voor de sport nog centraal staat. Danone wil hiermee aan miljoenen kinderen in de wereld laten zien dat genieten en een gezonde leefstijl prima samengaan.


-----

Meer achtergrondinformatie, foto's, uitslagen en een interview met Zinedine Zidane is te vinden op de website www.danonecup.nl.





http://www.danonecup.nl