KNHS

Laurens van Lieren verovert KNHS titel in klasse ZZ-Zwaar 12 juni 2010
Kampioenen ZZ-Zwaar

DE STEEG (KNHS) - In het KNHS kampioenschap klasse ZZ-Zwaar ging de overwinning naar Laurens van Lieren (Stad aan 't Haringvliet) met de KWPN goedgekeurde dekhengst President Citango D&R. "Ik had gisteren niet helemaal het goede gevoel, want tijdens het losrijden toonde hij zich iets gevoelig in de rug. Vanochtend heb ik licht getraind en was de gevoeligheid in de rug bijna helemaal verdwenen. Toen ik bezig was om Citango los te rijden voor de beslissende Kür was ineens het goede gevoel weer helemaal aanwezig, waardoor we in de Kür konden laten zien wat we wilden", aldus een stralende Laurens van Lieren.

Was in de openingswedstrijd een score van 69% voor Van Lieren het hoogst haalbare, in de Kür wenste hij te knallen en dat was aan zijn wijze van rijden af te lezen. Laurens ging uiterst gedreven van start, nam nergens gas terug en wist het goede uit de fraaie hengst te rijden. "Het is een paard met veel body en een heel mooi front, en ik rijd er gemakkelijk mee de ring binnen. Toen ik vandaag de ring uitreed had ik voor het eerst echt een goed gevoel", aldus Van Lieren, die er in is geslaagd om met deze Kür met Dance muziek een vernieuwende Kür neer te zetten.

Voor Raz Nitzani (Schore) was er gisteren het zoet van de zege, maar in de Kür wist de Israelische amazone die grootse vorm niet vast te houden. "Hexagons Wellnetta liep naar mijn mening een hele goede wedstrijd, maar ik had zelf overtuigender van start moeten gaan. Het is misschien ook wel moeilijker om, als je de leiding in handen hebt, die vast te houden dan om vanaf de tweede plek op te rukken naar de koppositie. Daar komt bij dat ik gisteren niet verwacht had te kunnen winnen, daardoor was die zege voor mij een volslagen verrassing", aldus Raz, die wel zeer gelukkig was met het zilver.

Lynne Maas (Delft), die pas haar vierde wedstrijd reed met Uranium W, nadat dit paard weer geheel was hersteld van een zware blessure, zegevierde in de Kür en klom daardoor op naar de bronzen plek. "In de eerste wedstrijd ging het erg goed, maar ook mijn paard is een hengst en toen op het voorterrein een andere hengst begon te hinniken was mijn paard direct afgeleid. Dat kostte ons heel veel punten. Dat maakte mij niet echt ongerust, omdat ik een ijzersterke Kür in huis heb, waardoor ik er geen moment aan heb getwijfeld dat ik het podium niet zou weten te halen", aldus Lynne Maas, die onlangs van trainer wisselde. "Ik werd altijd getraind door Hans Bernoski en wordt nu getraind door Hans Peter Minderhoud. Dat is goed uitgepakt", aldus Maas. Voor Elise Kettner eindigde dit kampioenschap met Rammezottie in een deceptie. Haar paard stapte buiten de ring en dat heeft uitsluiting tot gevolg.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.outdoorgelderland.nl

Eindstand KNHS Kampioenschap dressuur ZZ-Zwaar:


1) Laurens van Lieren (Stad aan 't Haringvliet) - President Citango D&R (Contango x Jazz) - 141.631

2) Raz Nitzani (Schore) - Hexagons Wellnetta (v. Labo) - 139.845
3) Lynne Maas (Delft) - Uranium W (v. Métall) - 138.797

Foto huldiging kampioenen ZZ-Zwaar door: www.melissen.net