Tom Coronel

12 Juni 2010, 20:00
Roerig begin Le Mans 24h voor Spyker

De openingsfase van de 24 uren van Le Mans is voor het Spyker Squadron niet geheel vlekkeloos verlopen. Na een goede openingsstint van Jeroen Bleekemolen had het team pech toen de safetycar werd ingezet. Jeroen kwam net achter de tweede safetycar terecht en verloor hierdoor in het eerste deel van zijn dubbele stint gelijk al een minuut. Peter Dumbreck nam het na zo'n twee uur over van Jeroen voor zijn dubbele stint. De Scot kwam echter in de problemen na een kleine fout die hard werd afgestraft.

"Ik blokkeerde bij het aanremmen van Indianapolis. Dat was op zich niet heel erg, alleen wat schade aan de voorkant van de auto. Ik wilde geen risico nemen om de auto nog verder te beschadigen en reed rustig terug naar de pits. Plotseling werd ik keihard geraakt door één van de prototypes die duidelijk niet gezien had dat ik langzamer reed", aldus Dumbreck. De schade was aanzienlijk, maar de Spyker crew onder leiding van Peter van Erp zette alles op alles om de auto weer in de race te brengen. Dit lukte uiteindelijk, wat zonder meer een superprestatie van de crew genoemd kan worden. Tom is zojuist de baan opgegaan voor zijn eerste stint. Over de radio meldde hij dat de auto het goed doet, op wat kleine afwijkingen in de stuurinrichting na. Dit zal waarschijnlijk bij de volgende stop verholpen worden.

De 24 uurs race van Le Mans is op internet te volgen via www.lemans.org en wordt door Eurosport integraal uitgezonden. Het Spyker Squadron geeft de laatste inside updates direct door via Twitter. Vergeet ook niet te kijken naar Tom's Twitter Tweets.