Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - ARNHEM - 10 MEI 2010

Ruilfeest UpperWareHouse gaat 12 juni los tijdens Nacht van de Mode Klarendal

Datum: 12 juni

Tijd: 20:00 - 23:00

Locatie: Arnhem Fashion Factory - Klarendalseweg 534 - Arnhem

Meer info: www.upperwarehouse.nl

Ter gelegenheid van: Nacht van de Mode in modekwartier Klarendal

Sharing is caring

We consumeren ons een ongeluk maar worden we daar nu echt gelukkig van? Een heleboel mensen in ieder geval niet. Overconsumptie creëert namelijk een enorme afvalberg. Die berg willen wij een beetje kleiner maken. UpperWareHouse biedt daarom een alternatief voor kleding: niet weggooien maar ruilen! Kleding is namelijk geen afval, jouw miskoop is een nieuwe aanwinst voor een ander.

Op de catwalk
Iedereen die komt levert tijdens de week vooraf aan het feest 3 en max 5 mooie miskopen in. Tijdens UpperWareHouse kun je gratis shoppen in de kledingkast van een ander. Tijdens het passen hoor je fluisterstemmen verhalen achter hun vorige keer ingeleverde kleding vertellen. Je kunt de kleding ook nog laten customisen door professionele naaisters. Daarna kun je jouw nieuwe aanwinst buiten showen op de catwalk. Maar eerst nog even langs de visagie!

Zo werkt het:

Lever van 7 t/m 12 juni je kleding tussen 14:00 uur en 17:00 uur in bij de Arnhem Fashion Factory, Klarendalseweg 534 in Arnhem. Zo kom je op de gastenlijst. Iedereen op de lijst kan 12 juni gratis shoppen. Als je door de weeks niet kunt, mag je op de avond zelf inleveren. Heb je geen mooie miskopen dan betaal je 12,50 aan de deur.

Nacht van de Mode

100% Mode organiseert na het grote succes van vorig jaar nu voor de tweede keer samen met ondernemersvereniging DOCKS op 12 juni een nacht vol mode in modekwartier Klarendal. Modeontwerpers openen hun deuren, er zijn modeshows, er is muziek en nog veel meer.

Arnhem Fashion Factory

AFF Monsteratelier is uniek in Nederland. Nu bijna alle modeproductie naar de lage lonen landen is verplaatst is er eindelijk weer een oplossing in ons eigen land. Elke professional kan bij de Arnhem Fashion Factory terecht voor het maken van monsters en kwaliteitproductie. Bij AFF monsteratelier vind je specialistische industrie-machines met technische ondersteuning. AFF werkt samen met een netwerk van specialisten en modemakers met liefde voor het ambacht.

www.arnhemfashionfactory.nl

UpperWareHouse
UpperWareHouse is ontstaan als klein kledingruilfeestje in de huiskamer. "Iedereen bleef daarna maar vragen wanneer de 'wintercollecte' zou plaatsvinden." Dus zijn Marieke Buijs, Jet van Schie en Marije Ravelli om de tafel gaan zitten. "Binnen no time stond er een complete productie in Zaal de Unie afgelopen december 2007" zegt Marieke Buijs. Een jaar later plugde UpperWareHouse in bij het Witte de With Festival. "UWH 2, was enorm" zegt Jet van Schie. "Twee dagen lang duurzaam shoppen en mode spotten!" Daarna volgde UWH 3 tijdens de Nacht van de Mode in Arnhem. "Ook daar kwamen weer zoveel mensen op af, dus doen we het dit jaar weer, met modeshow! Mensen kunnen nu zelf op de catwalk hun nieuw geruilde aanwinst showen," zegt Marieke Buijs.

www.upperwarehouse.nl

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht