Ingezonden persbericht


Persbericht
3 juni 2010

Blendfestival

Het zomerfestival van Utrecht-Zuidwest staat weer voor de deur. Op 12 juni staat in Kanaleneiland en omstreken alles in het teken van de derde editie van het Blendfestival, een gratis eendaags cultureel jongerenfestival. Er staat de jongeren een interactieve, kunstinnige en relaxte dag te wachten. Het Blendfestival wordt georganiseerd door de stichting Van en Voor Jongeren, een organisatie die in 2003 werd opgericht om de negatieve spiraal in de wijk Kanaleneiland te doorbreken. Sindsdien werd de stichting bekend vanwege initiatieven als Werken naar de toekomst, Sport verbroedert, Jongeren en de media (Flexx Magazine) en natuurlijk het Blend Festival.
Utrechtse jongeren hoeven zich dus geen moment te vervelen. Er zijn onder andere optredens van Sjaak & Darryl, Fouradi, DJ Gelly en Andere Koek. Voor de maatschappelijk geëngageerde is er een debat empowered by Vrede van Utrecht. De sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen met het panna knock-out. Om na alle inspanningen goed uit te kunnen rusten, is er een loungegedeelte.

Coaching
Het Blendfestival is meer dan een eendaags evenement. Voorafgaand aan het festival waren er coachingstrajecten. Die twee trajecten waren er voor jongeren die na het voortraject een performance op het festival willen geven. De twee coachingstrajecten; Become a DJ en Wordt een discussieleider hebben veel deelnemers opgeleverd. Bij Become a DJ kunnen de deelnemers achter een professionele draaitafel al na een aantal weken de belangrijkste technieken onder de knie krijgen. Op het festival zullen zij menigeen doen verbazen met muziek van eigen hand.
Bij Wordt een discussieleider worden de jongeren gecoacht om op het festival zelf het debat te leiden.

Nieuw Welgelegen
Het Blendfestival vindt, anders dan in voorgaande jaren, plaats in Nieuw Welgelegen. Dat is de nieuwe place to be in Utrecht-Zuidwest. Het is een multifunctionele accommodatie die 20.000 m2 ruimte biedt aan organisaties en verenigingen op het gebied van sport, onderwijs, cultuur en welzijn. Met Nieuw Welgelegen zal Blend tijdens het festival een convenant tekenen, met de intentie dat het Blendfestival de komende vijf jaar gekoppeld is aan Nieuw Welgelegen.

Bijzondere partners
Opmerkelijk aan het Blendfestival zijn de samenwerkingsverbanden. Zo ligt de organisatie bij Van en Voor Jongeren. De ondersteuning komt van Het Kaasschaafcollectief. Partijen als Vrede van Utrecht, ROC Asa, Globe College, Zwaluwen Utrecht, Bladi Entertainment, UCEE Station, Doenja Dienstverlening, Stichting Taekrosa, Soulclap en het Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland doen graag mee om van het festival wederom een groot succes te maken.

Kijk voor meer informatie en een totaal overzicht op de website: www.blendfestival.nl




Ingezonden persbericht