Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, Sevenum 3 juni 2010

12 en 13 juni: culinaire aftrap zomerlange campagne voor 'biologisch van dichtbij'

16 weekenden lang Boergondisch feestmaal op het boerenerf

200 biologische boeren open dag tijdens 'Lekker naar de boer!' weekend

400 biologische boerderij(web)winkels met winactie

3000 exemplaren van een bijzonder kookboek

200.000 magazines 'lekker naar de boer'

In het ' Lekker naar de boer!' weekend van 12 en 13 juni a.s. waarin 200 biologische boeren en tuinders open dag hebben, is de aftrap van de campagne 'lekker biologisch van dichtbij'. De verwachte 100.000 bezoekers worden tijdens dit weekend en daarna verleid om meer te gaan kijken en kopen bij de biologische boer in de buurt.

Kersvers kookboek 'van eigen erf'

Een Boergondisch feestmaal op de Ommuurde Tuin in Wageningen vormt op 13 juni vanaf 12.30 uur de perfecte entourage voor de presentatie van het kersverse kookboek: van eigen erf - koken met de oogst van de biologische boer-. De schrijvers van het boek willen thuiskoks verleiden om meer ingrediënten van dichtbij in de keuken te gebruiken. Het kookboek is verkrijgbaar bij de boekhandel, biologische boerderijwinkel of via vaneigenerf.nl.

van eigen erf - koken met de oogst van de biologische boer -

Uitgever: Stichting Van Eigen Erf

Iris van de Graaf en Maria van Boxtel

Juni 2010

ISBN 978 90 815285 1 1

28 x 24 cm

Nur 440 | 288 blz | ing

¤ 24,50

Première Boergondisch feestmaal

Op 12 en 13 juni is de première van het Boergondisch feestmaal op respectievelijk 't Hof Welgelegen in Middelburg en de Ommuurde Tuin in Wageningen. Michelin sterrenkok Rutger van der Weel van restaurant Katseveer bereidt een bijzonder drie gangen diner met de dagverse oogst van Hof Welgelegen. Caspar Bürgi, huiskok van het RTL4-programma 'Koffietijd ' geeft op de Ommuurde Tuin een voorproefje van de gerechten uit het kookboek 'van eigen erf'. Caspar en andere chef-koks koken deze zomer speciaal voor de gelegenheid zestien weekenden lang een bijzonder drie- of viergangen menu in de stal, de wei of de boerenschuur bij de biologische boer. Een excursie met de biologische boer(in) over de landerijen maakt onderdeel uit van het culinaire programma. Boergondisch genieten bij de boer duurt tot 26 september.

Actie en magazine

Het ' lekker naar de boer magazine' komt met 56 pagina's over biologische landbouw en voeding. Zo zijn er twaalf portretten van biologische boeren, veel informatie over 'biologisch' en recepten van eenvoudig tot top-culinair. Doel van het magazine is om consumenten te laten zien wat biologische landbouw is. En daarmee een beeld te krijgen van de meerwaarde die je er lang niet altijd aan de buitenkant vanaf ziet. Daartoe loopt deze zomer ook een promotieactie waarbij consumenten die bij de biologische boer kopen, twee plaatsen voor een Boergondisch feestmaal kunnen winnen. Het magazine is gratis verkrijgbaar bij de ' Lekker naar de boer' deelnemers en bij de restaurants van La Place.

Boeken voor het Boergondisch feestmaal en voorbeeldpagina's van het kookboek op www.vaneigenerf.nl

Deelnemers van 'Lekker naar de boer!' en informatie over de winactie op www.lekkernaardeboer.nl

De campagne ' biologisch van dichtbij' is een initiatief van Stichting Van Eigen Erf, het netwerk Biologische infoCentra en de Taskforce Marktontwikkeling Biologische Landbouw, in samenwerking met Biologica.

Met steun van het VSB fonds, Fonds 1818, de provincie Overijssel en de provincie Noord-Brabant.

----------------------------------------EINDE PERSBERICHT-----------------------------

NOOT VOOR DE REDACTIE (