Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

AVRO maakt HD-registratie van concert in Stadsgehoorzaal

Op zaterdagavond 12 juni presenteren de kunsthistoricus Ko van Dun en de pianist Jeroen van Veen in de Leidse Stadsgehoorzaal het programma chopin@delacroix. Daarin worden de verbanden blootgelegd tussen beeldende kunst en muziek uit de eerste helft van de negentiende eeuw. Jeroen van Veen speelt composities van Chopin, Schumann en Liszt. Ko van Dun gaat in op het werk van bekende kunstenaars als de schilder Eugène Delacroix. Het publiek krijgt ook filmbeelden te zien. De AVRO maakt een opname in High Definition beeldkwaliteit, die op internet te zien zal zijn.

Jeroen van Veen is een van de veelzijdigste pianisten in Nederland. Hij maakte internationaal naam als toonaangevend vertolker van minimal music, maar krijgt van pers en publiek ook veel lof voor zijn interpretaties van klassieker repertoire. In het komend seizoen geeft hij in de Stadsgehoorzaal een ligconcert met Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Ko van Dun is een bevlogen kunsthistoricus die met reizen, lezingen en bijzondere projecten, zoals de recitals met Jeroen van Veen, beeldende kunst voor een breed publiek toegankelijk maakt.

Stadsgehoorzaal, Aalmartkzaal, zaterdag 12 juni 2010, 20.15 uur Jeroen van Veen (piano), Ko van Dun (kunsthistoricus). Chopin@Delacroix. Lecture-recital over kunst en muziek met pianowerken van Chopin, Schumann en Liszt. Toegangsprijs: ¤ 17,50. Kaarten bij de Stadsgehoorzaal Leiden via internet worden gereserveerd: www.stadsgehoorzaalleiden.nl.




Ingezonden persbericht