Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa


Excursie langs het verrassende Amerdiep

Op zaterdag 12 juni aanstaande organiseert het Nationaal Landschap Drentsche Aa een excursie langs het beekdal van het Deurzerdiep en het Amerdiep bij Deurze en Amen. Deelnemers lopen onder begeleiding van een ervaren gids langs verscholen plekken in deze omgeving. De excursie start om 10.00 uur bij viaduct 'Deurzerdiep' bij Deurze en eindigt rond 12.00 uur. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

De omgeving van het beekdal van het Deurzerdiep en het Amerdiep tussen Deurze en Ekehaar is voor velen een vrij onbekend gebied in het Nationaal Landschap Drentsche Aa. Het beekdal is er verrassend mooi. De excursie voert langs het gekanaliseerde Amerdiep naar het zuiden. Een van de bijzondere plekken is daar waar een beekje ontspringt in een klein beekdal. Er lopen vaak reeën. Het gebied is eigendom van Staatsbosbeheer. Twee jaar geleden heeft men enige droogliggende meanders weer aangesloten op het Amerdiep, zodat het water weer mooi stroomt.
Het gebied kan drassig zijn en daarom wordt aangeraden om waterdichte wandelschoenen of laarzen te dragen. Honden zijn niet welkom tijdens de excursie.

Datum: zaterdag 12 juni
Startplaats: Aanrijden vanaf de N375 Assen-Rolde. Bij café De Aanleg afslaan naar Deurze, doorrijden tot het viaduct 'Deurzerdiep', dat onder de N33 ligt.
Starttijd: 10.00 uur