Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 8 juni 2010

Stadsdelen strijden tegen elkaar om 'Amsterdamse stadseer' tijdens mini-WK Ryan Donk en Donovan Deekman 'prijzen' winnaar WK Damsko

Voetballers Ryan Donk (Club Brugge) en Donovan Deekman (Sporting Lokeren) verzorgen op zaterdag 12 juni de prijsuitreiking van het voetbaltoernooi WK Damsko. Tijdens deze wedstrijd, georganiseerd door Damsko Football Academy en The Essential Foundation (TEF), nemen de zeven Amsterdamse stadsdelen het voetballend tegen elkaar op in teams van acht kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar.

De aanmeldingen stroomden de afgelopen maanden binnen en alle zeven stadsdelen zijn inmiddels sterk vertegenwoordigd. Maar liefst 168 kinderen zullen hun beste voetbalbeentje voor zetten. Van 10.00 tot 15.00 uur barst de strijd los om die felbegeerde titel: 'de Amsterdamse stadseer'. Donk en Deekman zullen na afloop met gepaste trots een symbolische prijs uitreiken aan de winnende teams. Vervolgens kunnen alle kids en hun supporters om 16.00 uur de wedstrijd Argentinië - Nigeria volgen op een groot scherm.

Damsko heeft als doel om alle kinderen, die op dit moment niet of nauwelijks sporten, de mogelijkheid te geven om te kunnen sporten, in het bijzonder voetballen. Met onder andere het Back2Basic-project wil Damsko vroegtijdig schoolverlaters zodanig begeleiden dat de negatieve spiraal waarin ze verkeren, wordt omgezet naar een positieve spiraal die leidt tot het behalen van een gekwalificeerd diploma en/of een passende baan. The Essential Foundation, die als doel heeft om kinderen met een achterstand te helpen, steunt Damsko.

WK Damsko
Datum: 12 juni 2010.
Locatie: velden bij de Willinklaan 3-5, Amsterdam. Tijd: van 10:00-15:00 uur, om 16:00: Argentinië -Nigeria. Leeftijd: categorie 8+9 jaar en categorie 10-12 jaar

Pers is van harte uitgenodigd om het WK Damsko bij te wonen.



Ingezonden persbericht