Ingezonden persbericht


De ISH way of life tijdens het WK in Zuid-Afrika!

De performers van ISH werken samen met jonge talenten van het Miracle Arts Lab in Zuid-Afrika aan een spectaculaire productie! In het Zuid-Afrikaanse township Soweto, dichtbij Johannesburg gelegen, maken jonge talenten tijdens de residency kennis met de unieke streetskills van het Nederlandse cross-over dansgezelschap ISH. De shows vallen samen met het WK voetbal in Zuid-Afrika dus dit zal ook een rol spelen in de voorstelling!

Hiphop, martial arts, breakdance en zang. Onder leiding van Ken Srisanghkan en Carl Refos worden de ISH-skills gecombineerd met de Zuid-Afrikaanse skills van de Soweto jongeren, die opereren onder de naam Bezllos X-Con Reloaded. Samen maken ze de voorstelling KAPA-ZOON KAPA-PLANET, die op 12 juni in Soweto in première gaat. Choreograaf Roy Julen (onder andere STORMISH - Who the f*** ISHakespeare? en het televisieprogramma SYTYCD) tekent voor de eindregie van de voorstelling.

Na de première onderwijzen ISH-performers Ken en Carl de medewerkers van Miracle Arts Lab in de werkwijze van ISH, zodat deze manier van werken in de toekomst op een duurzame manier verder toegepast en gewaarborgd kan worden. Deze uitwisseling valt binnen de doelstellingen van cross-over dansgezelschap ISH. ISH geeft met educatieve programma's en workshops in binnen- en buitenland jongeren de kans unieke vaardigheden te leren. De ISH-style heeft inmiddels al een weg gevonden in de way of life van jongeren in onder andere India, Senegal, Amerika, Canada en China.

Soweto is een van de bekendste townships van Zuid-Afrika. Soweto heeft zo'n 3 miljoen inwoners, kent grote sociale problemen, maar barst ook van het artistieke talent en cultureel ondernemerschap. Urban arts en nieuwe trends floreren hier en ISH helpt een handje mee in het ontwikkelen van nieuwe trends in muziek, dans, en theater!

Miracle Arts Lab, een initiatief van Phaphama Initiatives, is gericht op het ondersteunen van jongeren bij het ontwikkelen van hun creatieve talenten en het opbouwen van een zelfstandige artistieke praktijk. Het Miracle Arts Lab krijgt in 2010 financiële ondersteuning in het kader van Interactions SA-NL en van de Herman van Veen foundation.

Waar: Ipelegeng Community Centre Soweto

Wanneer: 12/13, 15/16, 18, 20-23, 25-30 juni, 1-4 juli, 10 juli 2010




Ingezonden persbericht