Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 9-06- 2010

REGISSEUR THIBAUD DELPEUT TE GAST BIJ AVRO OPIUM OP RADIO 1

Programma komt zaterdag live vanaf theaterfestival Oerol

AVRO's cultuurmagazine Opium op Radio 1 komt zaterdag 12 juni vanaf het theaterfestival Oerol op Terschelling. Publiek is van harte welkom op het terras van Stayokay, 't Land 2 op West-Terschelling. De volgende onderwerpen komen tussen 17.15 uur en 19.00 uur aan de orde:


* De succesvolle jonge regisseur Thibaud Delpeut brengt met de voorstelling 'Nacht' een aangrijpend verhaal over een kunstenaarsechtpaar dat plotseling belandt in een vreselijke burgeroorlog. 'Nacht' is de tweede van drie voorstellingen die Delpeut maakt over oorlog en geweld. Eerder regisseerde hij 'Blasted' van Sarah Kane in de Toneelschuur in Haarlem.


* De 80 seconden van duo Saelors.


* Zeemansromantiek overgoten met een heerlijke saus van Caribische ritmes en Curaçaose passie. Ook dat is mogelijk op Oerol. Componist Jef Hofmeister en zanger/acteur Kees Scholten van het Volksoperahuis maakten een voorstelling gebaseerd op het verhaal van De Vliegende Hollander. Vermeng dat gegeven met het Teatro Luna Blou, en je krijgt 'Morto I Laman - de dood en de zee'.


* Livemuziek van de band Beans & Fatback. Regisseuse Ira Judkovskaja en muzikant Ferry Heyne over de voorstelling 'Master en Margarita' van het Friese theatergezelschap Tryater, gebaseerd op het gelijknamige boek van Michail Boelgakov. Een variéte-show van de duivel en z'n gevolg, waarin de werkelijke drijfveren van de mens naar boven komen.


* De 80 seconden van Sir Ian & Hidde van Schie.


* Titus Muizelaar verzorgt in de muziekvoorstelling 'Eclips', van collectief The Glasshouse, de rol van de Magic Warrior. Deze figuur probeert, na het krijgen van een visioen, alle wensen van mensen te verzamelen voordat de zon achter de maan verdwijnt. Schrijver en regisseur Kees Roorda liet zich in deze voorstelling inspireren door het verschijnsel van de eclips.


* Livemuziek van De Kift en van de band Convoi Exceptional.

Presentatie: Hans Smit.

Opiumuitzendingen zijn ook te beluisteren via opiumradio.nl.