Gemeente Leeuwarden

Wijkidee Nijlân: Bungeeroeien 'Switte yn de Swette'

Zaterdag 12 juni 2010 meten twaalf sportieve teams hun krachten in een spectaculaire roeiwedstrijd 'Switte yn de Swette'. De deelnemers, waaronder wijkpanels, bedrijven en politieke partijen nemen plaats in een sloep die met een elastieken koord is vastgemaakt aan een staalkabel. Bij bungeeroeien gaat het erom welk team het verst kan roeien binnen een bepaalde tijd.

Organisator Ymie Tjallingii heeft voor het Wijkidee 'Switte yn de Swette' een Wijkwaardebon van de gemeente Leeuwarden ontvangen. Tjallingii motiveert haar Wijkidee enthousiast: "Vroeger zwommen we in het Van Harinxmakanaal en daar hielden we zwemwedstrijden. Dat is toch een stukje nostalgie. Via via hoorde ik van bungeeroeien en dat is natuurlijk een spektakel!"

Het evenement wordt geopend door Piet Paulusma. De wedstrijd start om 13.15 uur en deelname is gratis. Deelnemers moeten minimaal 16 jaar oud zijn en een zwemdiploma hebben. Voor de kinderen onder de 16 is er ook van alles te beleven. Zij kunnen zich uitleven tijdens een potje voetbal in een pannakooi, klimmen en klauteren op de klimwand of ravotten op het springkussen. Dweilorkest 'de Wodkapel' zorgt voor een vrolijke noot.

In het project Wijkidee kunnen bewoners een Wijkwaardebon verzilveren, waarmee ze hun Wijkidee kunnen (laten) uitvoeren. Het moet dan gaan om een idee dat de leefbaarheid in hun eigen dorp, wijk, buurt of straat verbetert en de sociale samenhang bevordert. Op dit moment werken bewoners van de wijken Camminghaburen, Huizum-West, Bloemenbuurt/Oldegalileën, Aldlân-Oost, Nylân, Bilgaard en Valeriuskwartier aan de uitvoering van zeventig wijkideeën. Voor meer informatie: www.leeuwarden.nl/wijkidee.

U bent van harte welkom om de wedstrijd bij te wonen op 12 juni aanstaande, Locatie Zwettehaven - James Wattstraat.

11.30 uur - 12.00 uur Ontvangst teams

12.30 uur Loting wedstrijdleiding

13.15 uur Opening en startschot door Piet Paulusma

15.30 uur Finale

16.00 uur Uitreiking prijzen