Ingezonden persbericht


PERSBERICHT / UITNODIGING
EERSTE EDITIE THE HAGUE PRIDE VAN START MET JIMMY SOMERVILLE, BORIS, VALERIUS, BETTY, MAMMA MIA! EN MEER

Vorig jaar was Den Haag voor de eerste keer de thuisbasis van Roze Zaterdag. De roep om een vervolg krijgt met THE HAGUE PRIDE een krachtig antwoord. Dit nieuwe festival met een roze hart biedt aanstaande ZATERDAG 12 JUNI VANAF 13:00 UUR een mix van (inter)nationale artiesten. Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Marja van Bijsterveldt, en de kersverse Haagse wethouder van Cultuur, Marjolein de Jong bezoeken The Hague Pride en spreken tot het publiek voor het optreden van BETTY.

Het hoofdpodium (Pinkstage) gaat spectaculair van start met een optreden door THE DYNAMO'S -met Marleen van der Loo, Anouk van Nes en Mylène d' Anjou- uit de hitmusical MAMMA MIA!, een wereldwijd fenomeen met de hits van ABBA. De stoere New Yorkse meidenband BETTY (bekend van de populaire lesboserie The L Word) wordt speciaal voor The Hague Pride ingevlogen. WILLEKE ALBERTI sleept je mee met de succesnummers uit haar onuitputtelijke repertoire en zorgt voor het feest der herkenning met tijdloze parels. Geïnspireerd door grootheden als Marvin Gaye en Otis Redding brengt BORIS de bezoekers in warmere sferen met een mix van rauwe funk, soul en R'nB. VALERIUS blijft groeien. Van jong talent aan een Amsterdamse basisschool tot 3FM Serious Talent. Met hun hits 'She doesn't know' en 'Greenlight' zullen zij menig hart sneller doen kloppen. De legendarische JIMMY SOMERVILLE, van Bronski Beat en Communards, zal ongetwijfeld zijn wereldberoemde hits -Small Town Boy, It ain't necessarily so, Why?- over het uitgestrekte Lange Voorhout laten klinken? De glittershow van GROOVE THE PRINCESS is vermaard en onweerstaanbaar. De band brengt alle bekende funk- en discoclassics: van Rose Royce's Carwash tot Hot Stuff van Donna Summer.

Er is meer. Het STRAIGHT FORWARD AREA staat voor DJ's en alles wat hip & happening is. De DENNEWEG doet mee met haar beroemde eigen schijf van vijf: Wining, Dining, Fashion, Art & Beauty. Ook is er de informatieve PINK MARKET en wordt het Lange Voorhout verrijkt met gezellige terrasjes en straattheater. The Hague Pride is een feestelijk festival met een serieuze boodschap en plaatst het onderwerp 'human rights are gay rights' voor het voetlicht. Den Haag, internationale stad van Vrede & Recht, is de plek waar dit thema de aandacht behoort te krijgen.

PINKSTAGE
13:00 - 13:30 GAYCLASSICS (DISCO/SOUL/FUNK)
13:30 - 13:45 MAMMA MIA! DE MUSICAL
14:15 - 15:00 VALERIUS
15:30 - 16:15 BETTY (L WORD)
16:45 - 17:45 BORIS
18:15 - 19:00 WILLEKE ALBERTI
19:30 - 20:00 JIMMY SOMERVILLE (BRONSKI BEAT)

20:00 - 21:00 GROOVE THE PRINCESS (+SPECIAL GUESTS)

21:00 - 22:00 GAYCLASSICS (DISCO/SOUL/FUNK)

STRAIGHT FORWARD AREA
13:00 - 15:00 SISSIES
15:00 - 17:00 DISCOSTICK
17:00 - 19:00 DJ PROMISS
19:00 - 21:00 JACQUES DE LA DISQUE

Alle actuele informatie is te vinden op www.thehaguepride.nl . The Hague Pride is ook te volgen via twitter @thehaguepride.

The Hague Pride maakt deel uit van The Hague Festivals, een reeks van grootschalige evenementen tussen 10 en 27 juni zoals onder meer Festival Classique, Parkpop, Veteranendag en de ShoppingNight.