Tilburgse Stichting Elimu weer op radio en TV


TILBURG, 20100505 -- Wilde Ganzen geeft aandacht aan het project "Bouw 12 huizen voor onderwijzers" in Kenia van Stichting Elimu Mount Elgon in haar uitzending op 13 juni 2010.

De Tilburgse stichting Elimu Mount Elgon werd deze week blij verrast door een brief van Wilde Ganzen waarin de uitzending op 13 juni werd aangekondigd. Het is de tweede keer dat Wilde Ganzen via Radio/TV aandacht geeft aan het werk van Dr. Bea Andersen in Kenia. Zij is een Nederlandse ontwikkelingarts die in Kenia woont en werkt. Samen met haar man runt zij een fair trade bloemenfarm. Vanuit die farm ondersteunt zij allerlei medische en opleidingsprojecten in de regio. Meer dan 40.000 Kenianen maken dankbaar gebruik van haar enorme werk. Wilde Ganzen schreef:
"Zoals u wellicht weet werft Wilde Ganzen geld voor projecten zoals de uwe via de radio- en televisieprogramma's van IKON en ZvK. Iedere week wordt na de uitzending van de radio- en televisiekerkdienst een oproep gedaan voor een bepaalde nood ergens op deze wereld. Deze oproep heet de "vlucht van de Wilde Ganzen". Die oproep wordt opgevat als de collecte van die specifieke kerkdienst. De oproep wordt gedaan in slechts 1 minuut tijd. Dit is voldoende om een bedrag bijeen te brengen dat varieert van ¤ 8.000,-- tot ¤ 12.000,--.
Uw project in Kenia staat op de nominatie voor een presentatie op radio en TV op 13 juni. Via deze weg kan Wilde Ganzen de bijdrage die zij heeft toegevoegd aan uw actie terugverdienen. Dus voor de duidelijkheid: Wilde Ganzen vraagt op radio en televisie wel geld voor uw project, maar het project krijgt er geen geld bij. Wat u wel krijgt is: gratis reclame. En het is tevens een compliment aan u: Wilde Ganzen zendt alleen projecten uit die echt goed zijn. En uw project is daar een van!"


De Tilburgse stichting Elimu Mount Elgon steunt sinds 2002 de opleidingsprojecten van Bea Andersen en daarin is zij zeer succesvol. Via medefinanciering van de lokale schoolprojecten krijgt het onderwijs de zo nodige steun bij het verbeteren van de scholen en het onderwijs.

Het project waar hier sprake van is, is de bouw van 12 huizen voor onderwijzers. Onderwijskrachten komen uit het heel Kenia en hebben huisvesting nodig. Een goed huis is belangrijk en garandeert goede onderwijzers. En met goed onderwijs leveren zij goed opgeleide leerlingen af. Daarmee hebben die een grote kans op een beter leven.
Meer weten over dit prachtige project, kijk dan op www.elimumountelgon.nl/teacher-huizen_177.html

Het geld voor de projecten komt onder meer van Tante Pollewop, een winkel in gebruikte kinderkleding aan de Besterdring in Tilburg die in 2009 21.000 euro opbracht. Al dat geld gaat, voorzien van een bonus door Wilde Ganzen rechtstreeks naar de projecten in Kenia.

Op dit moment verblijven drie Nederlandse onderwijskrachten in Kenia om samen met de Keniaanse leraren te werken aan uitwisseling van kennis. In de Special Needs klas assisteert een onderwijskracht van de Mytylschool uit Tilburg. Al die hulp wordt zeer op prijs gesteld door de schoolleiding.
Meer weten? Kijk dan op www.elimumountelgon.nl/mytyl-school-uit-tilburg-helpt-leerlingen-in-kenia_156.html.

Over de Stichting Elimu Mount Elgon

Het Afrikaanse woord Elimu betekent opleiding. Stichting Elimu heeft als doelstelling het bieden van financiële en/of materiële steun aan projecten die een relatie hebben met onderwijs en beroepsopleidingen in de Mount Elgon Region (een grensgebied tussen Uganda en Kenia) te Kenia. Kijk op www.elimumountelgon.nl voor informatie over andere projecten van de stichting.





Stichting Elimu Mount Elgon