Prokkelen: Berend Botje gaat uit Varen


Zeilers op LinkedIn maken zeilevenement beperkte kinderen en jongeren mogelijk

NIEUWEGEIN, 20100509 -- "Creatieve zeilfanaten gezocht met lef". Deze oproep plaatste Erik Schensema, begin maart op LinkedIn. Het resultaat; een groep zeilers die massaal hun medewerking toezeggen en schepen aanbieden. Op 12 juni 2010 gaan in totaal 23 kinderen en jongeren, volledig of gedeeltelijk wonend binnen de NSWAC Wijkersloot te Nieuwegein, uit varen. Tezamen met een groep van naar schatting zo'n 50 vrijwilligers zullen zij een tocht maken van Muiden naar Volendam. Dit alles in het kader van Prokkel, de Verstandelijk gehandicapten Tweedaagse en vooral om de jongeren een onvergetelijke dag te geven.

De kinderen en jongeren wonen binnen de NSWAC Wijkersloot omdat door hun handicap de verzorging thuis te zwaar is. Door de diversiteit aan beperkingen is het in het verleden nooit mogelijk geweest om voor deze kinderen/jongeren een activiteit te organiseren van zo'n grote omvang. Maar door het enthousiasme van zowel de bewoners, de begeleiders en een handvol vrijwilligers begint deze activiteit dan toch eindelijk vorm te krijgen. Ze gaan ervaren hoe het is om de wind door de haren te voelen en te genieten van de golfslag.

Acht schepen, van zowel particulieren als bedrijven, zijn inmiddels ter beschikking gesteld. Maar met deze inzet zijn we er nog niet. Er is vervoer nodig, maar we hebben bijvoorbeeld een schip met bemanning dat wel wil varen, maar zelf ook geen middelen heeft om de diesel te bekostigen. Ook hebben we grote kussens nodig waartegen sommige kinderen kunnen zitten die normaal gesproken in een rolstoel zitten en het plezier zou alleen maar vergroot worden als we ook van een heerlijke lunch kunnen genieten en versnaperingen onderweg hebben. Alle hulp is dan ook welkom; Neem contact op met NSWAC Wijkersloot 030-6056400 (Sanne Schwarze of Brigitte Werkhoven)

Over de Verstandelijk gehandicapten 2daagse
Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met en zonder verstandelijke beperking. Het is het motto van de Verstandelijk gehandicapten 2daagse. Jaarlijks op de 2e vrijdag en zaterdag in juni staat Nederland bol van ontmoetingen. Leuke, verrassende,spannende en ontspannende activiteiten voor mensen met en zonder verstandelijke beperking. Door samen iets te doen, elkaar leren kennen en ontdekken hoe verrijkend de inbreng van mensen met een verstandelijke beperking kan zijn. Prokkelen slaat aan, in 2008 waren er 40 Prokkels, in 2009 maar liefst 108 en nu in 2010 zullen er meer dan 130 Prokkels zijn.
De Verstandelijk gehandicapten 2daagse is een initiatief van acht organisaties uit de zorg en wordt gefinancierd door een groot aantal verschillende fondsen, zoals het VSBfonds, SKaN fonds, Fonds NutsOhre, NSGK en het Fonds verstandelijk gehandicapten. Kijk op www.prokkel.nl voor meer informatie.





ingezonden persbericht