Groen!


6 redenen om op Groen! te stemmen

door Groen! Webmaster (Groen!) op 10 juni 2010 in "Algemeen"

Er zijn meer dan genoeg redenen om zondag 13 juni op Groen! te stemmen. Wij geven u alvast de zes voornaamste redenen: omdat dialoog tot oplossingen leidt, om slim te investeren en rechtvaardig te besparen, om een sociaal en warm beleid te garanderen, om terug een integere politiek te krijgen, omdat klimaat en milieu belangrijk zijn, en om jobs in een duurzame economie te creëren. We rekenen op u.

6 redenen om op Groen! te stemmen

1. Omdat dialoog tot oplossingen leidt
Groen! kiest als enige partij echt voor dialoog. Al bijna 30 jaar werken wij samen met Ecolo. Terwijl de regeringspartijen ruzie maakten, dienden wij samen meer dan 156 wetsvoorstellen in. Dialoog en samenwerking over de taalgrens heen is de enige weg naar een win-winsituatie voor beide gemeenschappen.


2. Om slim te investeren en rechtvaardig te besparen Groen! wil het debat over de Belgische begroting niet alleen aan de rechtse partijen Open VLD en N-VA overlaten die alleen kil willen besparen. Als enige progressieve partij presenteerden wij een begrotingsplan om slim te investeren en rechtvaardig te besparen.


3. Om een sociaal en warm beleid te garanderen Groen! is uw garantie op een sociaal en warm beleid. Terwijl anderen blind besparen, leggen wij een berekend en betaalbaar voorstel op tafel om de laagste leeflonen op te trekken boven de armoedegrens. De werkende mensen mogen niet nog meer belast worden. Daarom verlagen we de lasten op arbeid en stellen we een vermogenswinstbelasting in voor mensen met meer dan 1,8 miljoen euro. De grootste schouders dragen de zwaarste lasten.


4. Om terug een integere politiek te krijgen Groen! is een ongebonden partij. Politici die zetelen in raden van bestuur van grote banken en multinationale bedrijven vermengen het algemeen belang met snel winstbejag. Wij zijn de enige partij die met recht en rede kan zeggen dat we niet aan brulpolitiek doen, maar volop gaan voor integere politiek.


5. Omdat klimaat en milieu belangrijk zijn Groen! is de enige partij die consequent en op alle niveaus meer inspanningen eist om ons klimaat te beschermen. Wij leggen de noodzakelijke link tussen ecologie, economie, gezondheid en de toekomst.


6. Om jobs in een duurzame economie te creëren Groen! wil een economie die in de toekomst nog leefbaar kan zijn door veel beter rekening te houden met mens en milieu. We willen verstandig omgaan met natuurlijke rijkdommen, besparen op petroleumdollars, niet langer de planeet vervuilen en zorgen voor meer levenskwaliteit voor alle mensen. En dat levert dan ook nog eens tienduizenden jobs op. Van een win-win gesproken.

Ontdek hier de kandidaten van Groen! voor de vervroegde federale verkiezingen van 13 juni 2010.

* Kamer van Volksvertegenwoordigers

+ Kieskring Antwerpen

+ Kieskring Oost-Vlaanderen

+ Kieskring West-Vlaanderen

+ Kieskring Leuven

+ Kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde

+ Kieskring Limburg

* Senaat

Ben je op zoek naar het verkiezingsprogramma, dan kan je hier doorklikken naar het overzicht van ons volledige verkiezingsprogramma of vind je hier de samenvatting van ons programma terug.

Wil je meer info ivm het geven van een volmacht, via deze link vind je alle informatie om je stem via volmacht te laten gelden.

Wil je onze affiches en ons eindbeeld bewonderen, dan vind je die via deze link.

Groen! Positieve Energie voor 13 juni 2010

Contact: webmaster