Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 1 juni 2010

Vaarexcursie Eilandspolder: de grutto's vliegen om je oren

Wat doet u op zondag 13 juni van 10.00 tot 12.00 uur? Er zijn er nog een beperkt aantal plaatsen vrij in onze excursieboot voor de natuurexcursie over bloeiende weilanden, de functie van koeien in de natuur en natuurlijk de prachtige weidevogels waaronder de grutto.

Zittend in een boot met schipper en gids komt u vanzelf voorbij de unieke eilanden in de Eilandspolder. Op de achtergrond de typische Nederlandse groene houten huizen en om uw hoofd heel veel weidevogels. Het is bijna file in de lucht. Wist u dat de grutto zijn eigen naam roept? Weidevogels zoals tureluur, grutto en kemphen zijn bedreigde vogelsoorten in Nederland. In de Eilandspolder voert Landschap Noord-Holland een uitgekiend beheer. Hierdoor wemelt het er nu letterllijk van de grutto's. Meld u snel aan, want vol is vol.

We verzamelen bij werkschuur de Molenaar aan de Oudelandsedijk 1a. Het is ten zuiden van het dorpje Driehuizen aan de oostelijke kant van de Schermerringvaart. Volg de borden naar de Vriendschap. Aanmelden is noodzakelijk en kan op tel. 088 - 0064455. De kosten bedragen ¤ 9,50 (Beschermers ¤ 6,50) en voor kinderen tot 12 jaar ¤ 4,50. 0.

Wandelexcursie door de Hempolder

Het ligt pal naast de A9 en het wemelt er van de vogels! Dan bent u vast in de Hempolder. In dit seizoen is het gras amper zichtbaar door de grote hoeveelheid kruiden en bloemen die er groeien. De topattractie is natuurlijk de vele weidevogels die hier broeden. Sommigen hebben zelfs al pulletjes rondlopen. Onze mensen, vrijwilligers en boeren schermen samen de nesten af met speciale nestbeschermers en hopen op een geboortegolf dit jaar. Wilt u samen met onze gids door de natuur dichtbij wandelen? Dan bent u bij deze persoonlijk uitgenodigd op zaterdag 19 juni van 10.00 tot 12.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk en kan op tel. 088 - 0064455. De kosten bedragen ¤ 6,50 (Beschermers ¤ 3,50) en voor kinderen tott 12 jaar ¤ 2,50.

We verzamelen bij de werkschuur de Dodde, Hemweg 1 in Akersloot, vlakbij het gehucht Klein Dorregeest, achter Motel Akersloot.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl. Landschap Noord-Holland is één van de 12 Landschappen.

Foto: Grutto door Onno Steendam


Noot voor redacties