Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Primeur tijdens WK voetbal ook voor wedstrijden van 'Oranje'

Wedstrijd op Tv kijken en 'subtweetles' aan op je mobiele telefoon

Amsterdam, 13 juni 2010 - Wat voor veel twitteraars als de leukste bezigheid op twitter wordt ervaren is vanaf nu ook te volgen door mensen die zelf niet op twitter zitten. Tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika is het voor het eerst mogelijk om bij het volgen van een wedstrijd op televisie de subtweetles (combinatie van subtitles en tweets) aan te zetten op je mobiele telefoon. Je krijgt dan de tweets (berichten op twitter) in het scherm van je telefoon van mensen over de hele wereld die dezelfde wedstrijd kijken en daar hun commentaar bij geven op twitter. Om de subtweetles aan te zetten hoeft men geen twitter account te hebben of iets van twitter te snappen. Zodra de 'Subtweetles World Cup 2010 app' is gedownload, klik je op de wedstrijd die dan gespeeld wordt en verschijnen de commentaren van voetbalfans vanzelf in je scherm. De app is beschikbaar voor Android telefoons en over enkele dagen ook voor de iPhone. Dus ook bij de WK wedstrijden van 'Oranje' kan de subtweetles aange zet worden.

Bij voetbalwedstrijden en andere grote sportevenementen op Tv wordt veel getwitterd. Er wordt in de tweets vaak emotioneel meegeleefd met wat er in de wedstrijd gebeurt. Er wordt gejuicht, op de scheidsrechter gefoeterd, gesmeekt om een wissel. Ook is het leuk om de fans van de twee landen die spelen ieder hun eigen 'waarheid' te zien tweeten. Er is geen twitter account nodig om 'Subtweetles World Cup 2010' te kunnen downloaden uit de de Android Market of Apple Appstore. Voor ¤ 0,79 krijg je bij alle 64 WK wedstrijden de subtweetles. Ook via www.subtweetles.com is de app de downloaden.

Het Nederlandse bedrijf Sixpack dat innovatieve apps ontwikkelt, heeft deze app gemaakt. Bedenker Theo van der Meer uit Nederland is zelf voetballiefhebber en zit tijdens de WK voor de televisie. "Subtweetles maakt het kijken naar de wedstrijden op het WK nog leuker. Je kunt precies volgen hoe er over de hele wereld over de wedstrijd wordt getwitterd. Wordt er een goal gescoord dan zie je direct de tweets voorbij komen waarin hartstochtelijke vreugdekreten worden afgewisseld met flinke kritiek op de verdediger die een fout maakte. Zo 'ontploften' gisteren op Subtweetles Engelse fans toen de Engelse keeper Green een enorme blunder maakte en het 1-1 werd tegen USA. Het is echt onwijs leuk om die commentaren erbij te hebben bij zo'n wedstrijd. Niet twitteraars gaan dat ook ontdekken met deze app. Eigenlijk zit je in het grootste stadion van de wereld met deze subtweetles op je mobiele telefoon. Ik zie Oranjefans massaal deze 'ondertweeteling' aanzetten thuis of in de kroeg als het Ne derlands Elftal speelt."

////

Noot voor de redactie,