Politie Haaglanden

Persberichten 13 juni

Haaglanden, 13-06-2010

Hagenaar beroofd van scooter
Den Haag - Een 19-jarige Leidschendammer meldde vrijdag 11 juni bij de politie dat hij omstreeks 17.00 uur was beroofd van zijn scooter. De jongen reed op zijn scooter op de Laan van Leidschenveen onder het NS station door, toen hij dacht een bekende te zien. Hij stopte zijn scooter en liep op de 'bekende' af. Dichterbij gekomen bleken de twee elkaar toch niet te kennen. De onbekende man zei nog iets tegen de Leidschendammer en sprong daarna op diens scooter en verdween in de richting van de Donau.
De dief was een negroïde man met een zeer donkere huidskleur. Hij was ongeveer 22 jaar oud en 1.85 m lang. Hij was gekleed in een zwarte jas met daaronder een zwarte broek en droeg op zijn hoofd een witte doek met zwarte vlakken.
Heeft u iets gezien van deze beroving of heeft u anderszins informatie over de dader? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Ypenburg-Leidschenveen via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Getuigen babbeltruc gezocht
Den Haag - De recherche van Bureau Scheveningen is op zoek naar getuigen (of gedupeerden) van een babbeltruc, donsdag 10 juni op de Hasseltsestraat. Een 82-jarige Haagse kreeg tussen 14.00 uur en 14.30 uur bezoek aan de deur van een nog onbekende man die verklaarde dat hij namens alle banken onderzoek deed naar fraude. De man meldde de vrouw dat haar bankpas was geblokkeerd was en dat zij per post een nieuwe zou ontvangen. Haar huidige pas moest zij doorknippen, maar de man liet haar stoppen en zei dat een knipje in de pas wel voldoende was. Ook moest de vrouw haar pincode afgeven. De man ging vervolgens weg en nam de ingeknipte pas van de vrouw mee. Later bleek dat er dezelfde middag nog een geldbedrag van de rekening van de vrouw was gepind bij een pinautomaat.
De oplichter was een lichtgetinte man van circa 28 jaar oud met een zeer netjes voorkomen. Hij was 1.60 à 1.70 m lang en had een slank postuur. Hij had een slank, gladgeschoren gezicht met een verzorgd kort kapsel. Hij was gekleed in een licht pak en sprak accentloos Nederlands.

Heeft u donderdag deze man gezien in de omgeving van de Hasseltsestraat of is de man wellicht ook bij u aan de deur geweest? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Scheveningen via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Niet gediend van verkooppraatje
Den Haag - Een 28-jarige Hagenaar werd zaterdag 12 juni aangehouden nadat hij een medewerker van een energiebedrijf had mishandeld. Een 23-jarige Rotterdammer was zaterdag met vier collega's op pad om klanten te werven voor het energiebedrijf. Op de Neherkade werd bij een woning aanvankelijk niet open gedaan. Op het moment dat de Rotterdammer verder wilde lopen, ging plotseling alsnog de deur open. Op het moment dat de man zichzelf voor wilde stellen om daarna zijn verhaal 'af te steken', schold de bewoner hem direct uit en vloog hem naar de keel. Op het moment dat de vrouw des huizes de Hagenaar toeriep dat hij los moest laten, liet hij de Rotterdammer los en ging de woning weer in. Ter plaatse gekomen agenten hielden de Hagenaar aan in zijn woning. Hij kreeg op het politiebureau een proces-verbaal.

Met 107 km/uur over de Maanweg
Den Haag - Tijdens een verkeerscontrole op de Maanweg werden vrijdag 11 juni tussen 15.00 uur en 22.30 uur in totaal 54 bestuurders beboet omdat zij te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 105 km/uur, terwijl op de Maanweg 50 km/uur is toegestaan. Deze bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren.

Man rijdt door na aanrijding
Den Haag - Surveillerende agenten kregen zaterdag 12 juni omstreeks 22.15 uur de melding dat er op de kruising van de Hengelolaan en de Loevesteinlaan iemand was doorgereden na een aanrijding. Op genoemde kruising zagen zij een auto schuin op het wegdek staan met daarin een 40-jarige Hagenaar en zijn 10-jarige zoon. De jongen klaagde over pijn op zijn borst, de vader had klachten aan nek, arm en been. De twee zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Getuigen verklaarden dat de twee met hun auto op de Hengelolaan voorgesorteerd stonden toen zij werden aangereden door een auto die linksaf sloeg en op de verkeerde weghelft terecht kwam. De betrokken auto was na de aanrijding weggereden, maar het kenteken was door getuigen genoteerd. Korte tijd later kwam bij de politie de melding binnen dat de betrokken auto op een parkeerplaats aan het spinnen was. Direct gingen agenten poolshoogte nemen en troffen de wagen aan met achter het stuur ene 25-jarige man uit Delfzijl. De auto had schade aan de voorzijde en de bestuurder voldeed aan het signalement van de man die betrokken was bij de aanrijding. Direct werd hij aangehouden en op het politiebureau blies hij bij de ademanalyse 840 ugl. Ook bleek zijn rijbewijs te zijn ingevorderd. De man is ingesloten op het politiebureau.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Jongen aangehouden na diefstal brommobiel

Den Haag - Agenten kregen zaterdag 12 juni omstreeks 14.40 uur de melding dat er op de Remmersteinstraat een brommobiel was weggenomen door vier jongens. Ter plaatse troffen zij de 35-jarige eigenaar van de brommobiel die, samen met zijn moeder, één van de jongens in de kraag had gevat. De agenten namen de jongen, een 13-jarige Hagenaar, mee naar het politiebureau. De brommobiel werd, samen met een gestolen scooter, op aanwijzing van een getuige aangetroffen in een portiek in de buurt. De politie onderzoekt de zaak.

Gewonden na burenruzie
Den Haag - Een burenruzie op de Karel Roosstraat resulteerde er zaterdag 12 juni in dat drie gezinsleden naar het ziekenhuis moesten voor behandeling. Een 29-jarige Hagenaar was zaterdag op bezoek op de Karel Roosstraat toen hij omstreeks 21.15 uur ruzie kreeg met de buren van zijn gastheer en diens gezin. Dat ontaarde in een vechtpartij waar bij de Hagenaar op enig moment een mes trok. Drie gezinsleden, de 48-jarige vader, zijn 25-jarige dochter en zijn 20-jarige zoon, raakten gewond. Zij werden in het ziekenhuis behandeld en mochten daarna weer naar huis. De Hagenaar is aangehouden en ingesloten op het politiebureau. De recherche onderzoekt de zaak.

Alcoholcontrole

Leidschendam-Voorburg- De politie hield in de avond van 11 juni en in de nacht van 12 juni uitgebreide alcoholcontroles. In totaal moesten 884 automobilisten op de Noordsingel, de Laan van Nieuw Oost Indie en de Noordsingel een blaastest afleggen. Twaalf daarvan hadden teveel gedronken en kregen een proces-verbaal. Van één van hen werd het rijbewijs ingevorderd, hij blies meer dan 3x keer de toegestane hoeveelheid.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Man gewond door beroving, politie zoekt getuigen

Leidschendam - Een 18-jarige man uit Leidschendam werd 12 juni om 00.30 uur het slachtoffer van een beroving. De man werd op de Prins Hendriklaan aangesproken door twee mannen die hem om een sigaret vroegen. Toen het slachtoffer zei geen sigaretten te hebben, werd hij besprongen, geslagen en geschopt door de twee mannen. Een gouden ketting werd van zijn nek getrokken. Daarna verdwenen de twee donker gekleurde mannen. Eén van de twee had een donkere vlek op zijn wang en een ringbaardje. Hij droeg een zwarte jas en een blauwe broek. De andere man had een zwarte bodywarmer aan en een zwarte broek. Eén van de twee droeg een rode capuchon.

Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Leidschendam - Voorburg via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Fietsers botsen
Wassenaar - Een 57-jarige man uit Boskoop kwam zaterdag 12 juni met zijn racefiets ten val toen hij omstreeks 14.30 uur op de Wassenaarseslag moest uitwijken voor een groep tegemoetkomende fietsers. De man fietste met een vriend op de Wassenaarseslag in de richting van Scheveningen toen hen uit tegenovergestelde richting een groep fietsers naderde. Omdat één van hen slingerde, moest de Boskoper uitwijken en kwam samen met zijn tegenligger ten val. De tegenligger kon, ondanks een dikke knie en een geschaafde vinger, haar weg vervolgen. De man uit Boskoop moest naar het ziekenhuis en mocht later op de avond weer naar huis.

Alcoholcontroles
Wassenaar - De politie in Wassenaar controleerde vrijdag 11 juni op de Groot Haesebroekseweg en de Lange Kerkdam op het gebruik van alcohol in het verkeer. Tussen 19.00 uur en 20.00 uur waren alle 185 gecontroleerde bestuurders op de Groot Haesebroekseweg de BOB. Tussen 20.00 uur en 01.30 uur moesten op de Lange Kerkdam 787 bestuurders blazen. Van hen kregen vier bestuurders een proces-verbaal omdat zij teveel gedronken hadden.

Zonder rijbewijs en met cocaïne

Rijswijk Agenten zagen zaterdag 12 juni omstreeks 00.10 uur op de Acacialaan een auto nogal slingerend rijden en controleerden de inzittenden. De bestuurder had geen rijbewijs en ook geen identiteitsbewijs bij zich. Toen de bestuurder uitstapte, probeerde hij een tas weg te frommelen. Bij controle bleek daar pepperspray in te zitten. Ook troffen de agenten bolletjes cocaïne aan en bleek de 24-jarige man uit Rijswijk allerlei spullen bij zich te hebben om cocaïne in te verpakken. De agenten hielden de man en zijn bijrijdster, een 22-jarige vrouw uit Deventer, aan.

Aan het bureau bleek de bestuurder helemaal niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. In de auto, die inbeslaggenomen werd, troffen de agenten nog meer cocaïne aan. De politie onderzoekt de zaak verder.

Uit verveling brand gesticht

Rijswijk Een surveillerende agent zag vrijdag 11 juni om 22.50 uur tussen de struiken aan de Klaroenstraat iets branden. Toen de agent in de richting van het vuur fietste zag hij plotseling vier jongens weglopen en fietsen. Een vrouw riep naar de agent dat deze vier jongens brand hadden gesticht. De agent zette de achtervolging in en hield op de Harpsingel een 15-jarige jongen uit Den Haag aan. Aan het bureau verklaarde hij dat hij met nog drie andere vriendjes een fietsmand had gevonden en zij deze uit verveling in brand hadden gestoken. De andere drie (14 en 15 jaar uit Rijswijk en Den Haag) meldden zich even later aan het bureau en verklaarden hetzelfde. De vier kregen in overleg met hun ouders een HALT-verwijzing.

Jongen vernielt scooter

Maasland Een getuige sprak zaterdag 12 juni omstreeks 01.50 uur agenten aan en vertelde dat hij gezien had dat een jongen een remkabel van een scooter, die langs een voetpad aan de Doelstraat geparkeerd stond, doorknipte. De getuige liet de agenten de doorgeknipte remkabel van de scooter zien en gaf een duidelijk signalement van de jongen. De agenten zagen korte tijd later een jongen staan die aan het signalement voldeed en hielden de 17-jarige jongen uit Schipluiden aan voor vernieling.

Jongens steken speeltoestel in brand

Wateringen - Een getuige belde zondag omstreeks 02.15 uur de politie om te melden dat twee jongens op de Zonnebloemstraat brand stichtten bij een speelplaats. De getuige zag de twee jongens van ongeveer 16 jaar oud, bij een zwarte scooter staan en zag dat zij een molotovcocktail maakten. Hij zag de twee met een bivakmuts op in de richting van de speeltuin lopen. Even later hoorde hij glasgerinkel en toen hij buiten ging kijken zag hij dat een speeltoestel in brand stond. De twee jongens waren inmiddels weggereden op de scooter. De politie onderzoekt de zaak.

Man aangehouden na bedreiging trambestuurder

Delft Een trambestuurder uit Den Haag deed vrijdag middag aangifte van bedreiging. Ter hoogte van de Slootsingel trok een man van buitenaf de deuren open om zo binnen te komen. De trambestuurder sprak de man aan en vroeg hem om voortaan gewoon de knop te gebruiken om de deuren te openen. Direct begon de man te vloeken en hard te schreeuwen zodat alle passagiers konden horen wat hij naar de trambestuurder riep. De trambestuurder reed verder en werd even verderop door dezelfde man bij zijn kleding vast gegrepen en bijna van zijn stoel getrokken. De trambestuurder zag nog kans een noodsignaal te geven. De man bleef de trambestuurder verbaal bedreigen. Gewaarschuwde agenten namen de man, een 24-jarige Hagenaar, mee naar het politiebureau. Hij mocht na verhoor met een proces-verbaal op zak weer naar huis.

Auto tegen gevel

Delft Bij een aanrijding vrijdag 11 juni omstreeks 17.50 uur raakte een 85-jarige automobilist uit Delft gewond. De man reed op de Van der Lelijstraat in de richting van de Van der Dussenweg. Toen hij de Sasboutstraat in wilde rijden, kwam er een andere automobilist aan. De 85-jarige reed een klein stukje achteruit om deze voor te laten gaan. Getuigen verklaarden dat de Delftenaar vervolgens gas gaf en met hoge snelheid rechtdoor de stoep op reed en tegen een gevel van een woning aan de Van der Lelijstraat tot stilstand kwam. De man werd met onbekend letsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Dronken man loopt over auto

Zoetermeer Meerdere getuigen belden zondag 13 juni omstreeks 01.30 uur de politie omdat zij op de Klaverweide een groep jongens zagen waarvan er één over een geparkeerde auto liep. Het dak van de geparkeerde auto was daardoor geheel ingedeukt. De gewaarschuwde agenten hielden op grond van een duidelijk signalement een 28-jarige man uit Zoetermeer aan. De man, die onder invloed van alcohol was, moest mee naar het politiebureau. De Zoetermeerder zit nog vast voor verhoor.

Man door het lint

Zoetermeer Agenten kregen zaterdag 12 juni omstreeks 09.30 uur een melding dat er op het Onderlangs een man door het lint zou gaan en dat er op de tweede etage een raam vernield zou. Daarbij zouden de glasscherven op straat terecht zijn gekomen. Agenten waren eerder die ochtend al hetzelfde adres geweest voor geluidsoverlast. Getuigen meldden dat zij na de vernieling een man met een ontbloot bovenlichaam hadden zien weglopen met zijn hond. De agenten troffen de man en zijn hond al snel in de omgeving aan. De man weigerde iedere medewerking en hitste zijn (vecht-)hond op tegen de agenten. De hond vloog de agenten aan waarop één van de agenten peperspray gebruikte om de hond tegen te houden. De 39-jarige Zoetermeerder werd aangehouden. Hij kreeg op het politiebureau een proces-verbaal en mocht na verhoor weer naar huis.