Politie Zeeland


---


W-1069-2010 Kop- /staartaanrijding, Middelburg
Op de Leliendaalseweg in Middelburg vond zaterdagmiddag een kop- /staartaanrijding plaats.
Een 20-jarige man uit Weert en een 43-jarige man uit Bonn (D) moesten i.v.m. het overige verkeer afremmen. Een daarachter rijdende 29-jarige vrouw uit de gemeente Veere had dit te laat in de gaten en botste tegen de auto van de Duitser. Deze botste vervolgens tegen de auto van de man uit Weert. De vrouw raakte bij de aanrijding gewond. Zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Alle auto's liepen schade op.

O-1070-2010 Rijbewijs ingevorderd, Scharendijke
Een 61-jarige automobilist uit Kruisland moest zaterdagavond zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel teveel gedronken had.
De man was, onder invloed van alcohol, op de Delingsdijk bij Scharendijke met zijn auto in de berm geraakt en kon hieruit niet meer wegrijden. Een blaastest wees uit dat de man meer dan 4 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

O-1071-2010 Aanhouding in Sint Philipsland
In een woning in Sint Philipsland werd zondag rond 02.00 uur een van de bewoners, een 38-jarige man, aangehouden wegens vernieling.
De man, die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde, had een gedeelte van de inboedel en een ruit vernield. De man is naar Torentijd gebracht.

O-1072-2010 Ruiten vernield, Kortgene
In de nacht van zaterdag op zondag werden bij een horecabedrijf aan de Kaaioprit in Kortgene twee ruiten vernield.
Deze vernieling maakt deel uit van een spoor van vernielingen die deze nacht plaatsvonden in de Kaaistraat/Hoofdstraat. Er werden o.a. plantenbakken en een autoruit vernield.

O-1073-2010 Bedrijfsongeval, Nieuwdorp
Bij een havenbedrijf aan de Monacoweg in Nieuwdorp vond zondag rond 10.30 uur een bedrijfsongeval plaats.
Niemand heeft het ongeval zien gebeuren maar een 41-jarige man uit Oost-Souburg was, samen met een andere man, in het ruim van een schip en is daar mogelijk in aanraking gekomen met een grijper van de kraan in het ruim. Ter plaatse kwamen twee ambulances en de heli. De 41-jarige man klaagde over pijn in borstkas. Hij is stabiel gemaakt door ambulancepersoneel en het personeel van de traumaheli. Via de grijper is hij uit het schip getakeld en naar een ziekenhuis in Antwerpen gebracht. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.


O-1074-2010 Verkeerssituatie, Tholen
Op de Nieuwe Postweg in Tholen werd zaterdagmiddag door een automobilist een deuk in de auto van een 20-jarige vrouw uit de gemeente Tholen getrapt.
De vrouw stond in een file en zag over de vluchtstrook een auto aankomen. Zij vond dit niet kunnen en reed daarom haar auto een klein stukje de vluchtstrook op. De automobilist moest uitwijken, stopte daarna zijn auto en stapte uit. Vervolgens schold hij de vrouw uit, spoog in haar gezicht en trapte een deuk in haar auto. Daarna reed de man weer weg. De vrouw heeft aangifte gedaan.

---- --