KNHS

Raf Kooremans kan toppositie niet vasthouden

13 juni 2010
Harm Snoeck - Flathley

LONNERBECKE (KNHS) - In de twee sterren eventingwedstrijd die in het Duitse Lonnerbecke werd verreden veroverde Raf Kooremans (Turnhout B.) met Demeter een prima uitgangspositie in de dressuur voor een hoge klassering in de eindrangschikking. Kooremans en Demeter eindigden in de dressuur als vierde, maar liepen in de weliswaar foutloos gereden cross wel tegen ruim tien strafpunten aan voor het overschrijden van de tijd.

In het springen bleven Kooremans en Demeter eveneens zonder hindernisfouten, maar ook nu waren er strafpunten voor het overschrijden van de tijd, waardoor zij uiteindelijk als achtste eindigden. Harm Snoeck (Radewijk) deed het andersom. Deze ruiter reed zich met Flathley naar een twintigste plek in de dressuur, maar beëindigde de cross in de op vier na snelste tijd, waardoor hij opklom naar de zevende plaats, om uiteindelijk na het springen als zesde in de wedstrijd te eindigen. De wedstrijd werd gewonnen door de Japanner Yoshiaki Oiwa met Noonday de Conde, voor de Duitse Franziska Roth met Dictus.

In de één sterren wedstrijd was er een voortreffelijke zesde plek voor Justin Maarse (Middenbeemster) met Zamira. Jan van Beek (Rijsbergen) won met Feedimpex Eveningstar een samengestelde wedstrijd.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.pferdesport-lonnerbecke.de en www.moellenkamp.de

Uitslag CCI**:


1) Yoshiaki Oiwa (Jap) - Noonday de Conde - 42.60
2) Franziska Roth (Dui) - Dictus J - 43.50

3) Sonja Buck (Dui) - Ohio - 46.90
6) Harm Snoeck (Radewijk) - Flathley - 52.00
8) Raf Kooremans (Turnhout B.) - Dementer - 54.10

Uitslag CCI*:


1) Ulrike Limberg (Oos) - Ceyoniq - 44.80

2) Solveig Hoffmann (Dui) - Casper K - 47.70
3) Anna The Folkmar Jakobsen (Den) - Sarkozy - 48.50 6) Justin Maarse (Middenbeemster) - Zamira - 54.80 11) Monique Hazeleger (Harskamp) - Toussaint - 62.90 12) Jan van Beek (Rijsbergen) - Winston - 64.20

Uitslag SGW:


1) Jan van Beek - Feedimpex Eveningstar - 44.20
2) Alexa Schulte-Westhof (Dui) - Naraval - 45.90
3) Maria Brundiers (Dui) - Little Cancharello - 53.30
4) Theo van de Vendel - Zidane - 63.10

Foto Harm Snoeck met Flathley door: www.melissen.net