Gemeente Duiven


Reizende tentoonstelling 'Het riool leeft'


----------
Spel en informatie over riolering voor iedereen

Je moet er niet aan denken dat het riool verstopt zit, met alle daaraan verbonden overlast. Het riool moet gewoon goed zijn. Daar heeft de gemeente maar voor te zorgen. Dat doet de gemeente dan ook. Maar dat het nog een heel werk is vertelt de tentoonstelling Het Riool Leeft, die van 14 t/m 25 juni staat opgesteld in het gemeentehuis van Duiven. Bezoektijden zijn dagelijks van 08.30 tot 17.00 uur en op maandagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Reis door het riool
Op de tentoonstelling nemen we u mee op een reis door het riool. U bedient een inspectiecamera die door het riool rijdt en ervaart hoe het er ondergronds aan toegaat. Er wordt stil gestaan bij zaken die we als heel gewoon ervaren, maar waarbij heel gewoon soms ook heel bijzonder is. Verder nemen we een duik in het verleden van het riool, vertellen iets over riolering in het algemeen en wat de gemeente doet om de zaak fris en rein, aangenaam en fijn te houden. Ook komt aan bod wat ù kunt bijdragen aan een goed functionerend riool. Uiteraard is veel ruimte ingebouwd voor het milieuaspect, met vragen en toelichtingen over gescheiden en gemengde rioolstelsels, schonere sloten, en het afvoeren van afval- en regenwater. Kortom, boeiende en leerzame zaken genoeg. En voor alle leeftijden.

Kom kijken en beleven
U bent van harte uit deze tentoonstelling, met uw kinderen, kosteloos te bezoeken. Een unieke gelegenheid het riool van binnenuit te leren kennen. Daar zou ik mijn neus niet voor ophalen, maar het gewoon doen. Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met Manon Tichelaar te bereiken via (0316) 279258 begin_of_the_skype_highlighting (0316) 279258 end_of_the_skype_highlighting of m.tichelaar@duiven.nl