Gemeente Enschede

Brandweer Enschede 125 jaar
Brandweer Enschede bestaat 125 jaar en dat wordt gevierd. Vanaf maandag 14 juni is er in het Stadskantoor van de gemeente Enschede een expositie "Brand en blussen in de historie van Enschede".

Op 29 januari 1885 kwam er in Enschede een eind aan het ongeorganiseerd blussen van branden. Het stadsbestuur besluit om het College van Directeur-brandmeester en Brandmeesters op te richten en daarmee wordt Brandweer Enschede een feit.

Expositie
Ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan heeft de brandweer een aantal activiteiten georganiseerd. Van maandag 14 juni t/m vrijdag 9 juni is er in het Stadskantoor een expositie ingericht over de geschiedenis van Brandweer Enschede. Ga 900 jaar terug in de tijd en ervaar hoe de brandweer zich in de afgelopen negen eeuw heeft ontwikkeld. Enschede kent een echt brandverleden, de stad is maar liefst vier keer afgebrand. Het brandmonument op de Oude Markt herinnert ons aan de stadsbrand van 1862. De expositie gaat niet alleen over het verleden, ook over de huidige brandweer staat veel tentoongesteld. De expositie is tijdens openingstijden van het Stadskantoor vrij toegankelijk.

Overige activiteiten
Op zaterdag 19 juni van 11.00 - 16.00 uur organiseert de brandweer een open dag aan de hoofdpost aan het Spaansland 20. Ook de kazerne wordt dan opengesteld voor het publiek. De open dag wordt om 10.30 uur voorafgegaan door een defilé van oude en nieuwe brandweervoertuigen. Meer hierover op www.brandweerenschede.nl