Provincie Flevoland

Nieuw asfalt voor Ganzenweg (N302)

Publicatiedatum: 9 juni 2010

De Ganzenweg tussen Harderwijk en Lelystad wordt verbeterd. De noordbaan van deze N302 gaat tussen 14 juni en 3 juli grotendeels op de kop. In die periode moet het verkeer rekening houden met een langere reistijd, doordat er één rijstrook per richting beschikbaar is.

Het werk gebeurt in twee fasen, zodat het oponthoud niet al te lang duurt. De Ganzenweg krijgt richting Lelystad nieuw asfalt. Ook wordt de afwatering beter geregeld naar de buitenkant, zodat er minder aquaplaning plaats vindt tijdens regenachtig weer.
Na het aanbrengen van de nieuwe deklaag worden de bermen afgewerkt en wordt in de rechterkantstrook, tussen de kantstreep en het einde van de asfaltverharding, een zogeheten `schrikstrook' aangelegd. Tot slot worden in de beide kantstroken wegdek¬reflectoren aan¬gebracht.

Werk aan de weg

De werkzaamheden aan de Ganzenweg worden in twee fases uitgevoerd. Van 14 juni tot 26 juni komt het gedeelte tussen de aansluitingen Sternweg en de rotonde `Harderdijk/Knardijk' aan bod. Van maandag 28 juni tot zaterdag 3 juli volgt het stuk tussen de Gooiseweg en de aansluitingen Sternweg. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden wordt het gedeelte van de noordbaan (waaraan wordt gewerkt) afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt dan af¬gewikkeld via de zuidbaan ernaast. Zo is er steeds maar één rijstrook per richting beschikbaar.
De aansluitingen van de Sternweg blijven tijdens de uitvoering van de werkzaamheden normaal in gebruik. Bedrijven of woningen langs deze wegen blijven daarom op de huidige wijze bereikbaar.