Provincie Flevoland

Werk aan Westerringweg(N712) en Galamalaan in Creil

Publicatiedatum: 9 juni 2010

Rijden tussen Creil en Espel wordt veiliger. De provincie verbreedt de Westerringweg (N712) en brengt een nieuwe laag asfalt aan. In de periode van 14 juni tot en met 24 juli 2010 moet het verkeer rekening houden met omleidingen, omdat de Westerringweg wordt afgesloten (behalve voor bestemmingsverkeer).

De andere werkzaamheden tussen Creil en Espel worden uitgevoerd aan de Galamalaan in Creil en aan de bushaltes op deze route. De Galamalaan krijgt op twee plekken nieuw asfalt. Ook krijgen de fietsers ruim baan op de Galamalaan met bredere fietsstroken. Daarnaast wordt de verharding bij verschillende bushaltes opgehoogd, zodat reizigers gemakkelijker in de bus kunnen stappen. Dit gebeurt bij de bushaltes nabij Espel, centrum van Creil en aan de Westerringweg (N712).

Werk aan Westerringweg

De rijbaan van de Westerringweg wordt verbreed, krijgt een nieuw asfaltdek, nieuwe markering en reflecterende glasbollen aan de zijkanten. De verkeers¬veiligheid wordt verbeterd door een inhaalverbod in verschillende bochten. Het gaat hier om de bochten: van de Westerringweg nabij de bebouwde kom Espel en in het weggedeelte tussen de Klutenweg en de Klutentocht. Ook worden de in- en uitritten aangepast.

Omleidingen

Van maandag 14 juni tot zaterdag 24 juli wordt het weggedeelte Westerringweg-Galamalaan (tussen de rotonde `Espel' en de Graaf Florislaan in het centrum van Creil) afgesloten voor het (doorgaande) verkeer. De aangelegen woningen/bedrijven, percelen en zijwegen blijven bereikbaar. Maar op de momenten dat er wordt gewerkt aan de in-/uitritten en tijdens het aanbrengen van de asfaltlagen op de rijbaan zijn de woningen/bedrijven, percelen en zijwegen kortere of langere tijd niet bereikbaar.

Werk aan de Galamalaan

De rotonde `Vuurpad' en gedeelten van de Galamalaan in Creil krijgen een nieuwe asfalt laag. Het gaat om de gedeelten tussen de rotonde `Vuurpad' en het kruispunt met de Graaf Florislaan en het gedeelte tussen de kruisingen Bisschopstraat en de Iglo Tademastraat. De rode fietsstroken aan beide zijden van de Galamalaan tussen de rotonde `Vuurpad' en het kruispunt met de Graaf Florislaan worden verbreed.

Werk aan de bushaltes

De verharding bij verschillende bushaltes wordt opgetild, zodat reizigers gemakkelijker kunnen instappen. Dit gebeurt bij de bushaltes nabij Espel, centrum van Creil en aan de Westerringweg (N712). Deze verharding van bushaltes aan de Westerringweg wordt tegelijkertijd verbreed. Alle bushaltes krijgen een strook met zwarte en witte blokken, zodat het einde van het busperron goed te zien is.

Alternatieve route voor de bus

Het openbaar vervoer rijdt gedurende de afsluiting van de wegverbinding tussen Espel en Creil een alternatieve route. De haltes langs de Westerringweg kunnen niet worden aangedaan. De bus stopt wel nagenoeg volgens de huidige dienstregeling bij de haltes in of nabij het centrum van Espel en Creil.

Informatie

In maart van dit jaar zijn alle bewoners en bedrijven aan de Westerringweg en Galamalaan geïnformeerd over deze wegwerkzaamheden. Bewoners in Creil hebben aangegeven dat zij behoefte hebben aan extra parkeerruimte aan de Galamalaan. De provincie gaat met de gemeente Noordoostpolder aan de slag om te kijken of dit mogelijk is. De werkzaamheden aan de weg staan ook vermeld op de website van de provincie, www.flevoland.nl/werkaandeweg.