Thaibokser vertelt Aboutaleb de waarheid! In goed Nederlands...

09/06/2010 15:18

CED Groep

Je zal maar een Rotterdamse Marokkaan zijn die door burgemeester Aboutaleb wordt uitgedaagd een speech te geven in GOED Nederlands. Dat overkwam Khalid Chennouf uit Rotterdam West. Khalid - in Rotterdam een 'wereldberoemd' vechtleraar - woont al een tijdje in Nederland en geeft Thaibokslessen in sportschool Oude Westen Gym. Deze sportschool wordt gefinancierd door de gemeente Rotterdam, vanwege de grote inzet voor de wijk en jeugd. Khalid vervult een voorbeeldfunctie voor jongeren in de wijk. Zelf heeft Khalid nooit Nederlandse les gehad, maar wel z'n best gedaan zichzelf de taal aan te leren.

Vloeiend Nederlands

Een jaar geleden sprak Khalid burgemeester Aboutaleb - die een rondje door de wijk maakte - toe. Dat ging goed, maar kon beter. In zijn reactie zegde Aboutaleb toe volgend jaar (2010) weer langs te komen, op voorwaarde dat Khalid dan zijn speech in vloeiend Nederlands zou geven. Zo gezegd, zo gedaan. Via via kwam Khalid bij de CED-Groep terecht. En daar is hij onder begeleiding van twee taalprofessionals gedurende vier maanden aan de slag gegaan om zijn Nederlands op te krikken. Dit gebeurde mede aan de hand van het programma Klaar voor de Start, dat gratis door e-learningbedrijf ITpreneurs beschikbaar werd gesteld.

Leerwensen

Na dit maattraject - op basis van de leerwensen van Khalid - ligt de weg naar een vervolgtraject open. En da's mooi meegenomen!

Vraaggesprek met de burgemeester

Inmiddels zijn we een jaar verder en op maandag 14 juni vindt de opening plaats van de verbouwde sportschool in Rotterdam West waar Khalid lesgeeft. De CED-Groep heeft samen met de Centrumraad en de gemeente Rotterdam een programma bedacht met Khalid in de hoofdrol. Aboutaleb is hierbij aanwezig en hij zal onder andere een vraaggesprek met Khalid houden.

Prorgramma


- Na het welkomstwoord van Mark Boerse - bestuursvoorzitter Thaiboksschool - neemt Khalid het woord. Hij zal de stand van zaken op de boksschool toelichten, inclusief de verbouwing. Hij vertelt waarom de burgemeester er is en gaat ook in op de taallessen die hij heeft gevolgd.


- Een Thaiboksdemonstatie door Khalid, mét uitleg, is het volgende onderdeel. De burgemeester zal Khalid hier over bevragen.

Tot slot schrijft hoofdpersoon Khalid ter plekke bedankbriefje voor burgermeester Aboutaleb.

Als dit geen goed Rotterdams voorbeeld is van handen uit de mouwen! En van saamhorige, positieve actie!





http://www.cedgroep.nl